Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bulgaria a semnat contractul cu Royal Dutch Shell pentru explorare petrol și gaze în Marea Neagră

ro

24 Feb, 2016 16:27 1806 Marime text
Compania anglo-olandeză Royal Dutch Shell, unul dintre cel mai mari grupuri energetice din lume, a semnat, ieri, un contract pentru a explora  petrol și gaze în zona economică a Bulgariei scrie, în ediția de astăzi, sofiaglobe.com.
 
Potrivit aceleiași surse guvernul bulgar speră să diversifice sursele de energie și să diminueze dependența de importuri din Rusia.
 
Anul trecut Shell a câștigat licitația pentru Silistar blocul 1-14, care acoperă aproximativ 6.900 km pătrați pe zona din Marea Neagră a Bulgariei.
 
Compania s-a angajat să investească 18,6 milioane de euro în explorare, și să ofere un bonus de 4,9 milioane de euro, a mai spus un reprezentant al Ministerului Energiei din Bulgaria referitor la acest contract.
"Cu acest contract, semnat astăzi, facem cel mai important pas spre diversificarea surselor de gaze pentru consumatorii industriali bulgari și de uz casnic", a declarat ministrul energiei Temenouzhka Petkova.
Prim-ministrul Boiko Borissov, care a participat la ceremonia de semnare, a mai declarat, printre altele, că "acum nu se poate spune că Bulgaria nu este activă în diversificarea surselor sale de energie".
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii