Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:46 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bolnavă, externată şi abandonată de medicii constănţeni

ro

09 Sep, 2010 03:35 2098 Marime text

in_capot_si_papuci_in_autogara_mina_secioreanu_c81261ea4e.jpgO femeie de 60 de ani din comuna Iulia, judeţul Tulcea, operată la Spitalul judeţean Constanţa, a fost externată de medici şi trimisă acasă, deşi pacienta abia se putea ţine pe picioare.

Îi fuseseră extirpate "nişte hematoame infecţioase de pe ficat, plămâni şi intestine, operaţia a fost reuşită, chirurgul a fost foarte bun".

Degeaba le-a rugat să ceară o ambulanţă de la Tulcea, cadrele medicale de la secţia Chirurgie ar fi spus că nu o pot ajuta. Asistenta şefă ar fi gonit-o enervată că " nu ai plecat incă" deşi nici nu puteam să cobor pe scări.

I s-a făcut milă unui tânăr, prieten al unei paciente din salon, a plătit un taxi şi a transportat-o la autogara Constanţa Nord. La vederea femeii în pijamale şi cu perfuziile la vedere strânse într-o pungă din plastic, oamenii din autogară s-au revoltat acuzând medicii şi dand vina pe sistemul medical românesc.

Lăsată să zacă în autogară

Mina Secioreanu a zăcut în autogară aproape 3 ore în aşteptarea autobuzului până a apărut presa." Uitaţi-vă la furtunul ăsta care iese din mine, am avut şapte, sunt ameţită, de vină sunt medicii, chiar aşa să arunci un om în stradă că doar au văzut ce operaţie am" plângea bătrâna.

I s-a făcut şi mai rău aşa că a fost chemată o ambulanţă, care, în strigătele de indignare ale călătorilor, a preluat-o pe bolnavă şi a transportat-o înapoi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa. Era ora 14:00 şi potrivit bătrânei "în secţia Chirurgie numai era niciun medic".

Ziariştii au telefonat între timp la Serviciul de Ambulanţă din Tulcea, prilej cu care directorul Dumitru Vâlcu a declarat că nu primise nicio solicitare de la Constanţa, aşa cum ar fi fost normal. S-a oferit însă, la rugămintea presei, să trimită o salvare. La ora 16:00, un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Tulcea a preluat-o pe Mina Secioreanu, a pus-o sub perfuzii şi astfel, după şase ore de la externare, a fost transportată cu bine spre spitalul din judeţul vecin.

La Constanţa, conducerea spitalului judeţean, care de la trecerea în subordinea Consiliului Judeţean, interzice accesul presei acreditate în unitate, a refuzat să ofere prea multe amănunte. După îndelungi minute de aşteptare, spitalul a recunoscut indirect prin purtătorul de cuvant Florian Stoian că într-adevăr, "nu există nicio solicitare făcută din secţia Chirurgie pentru avizarea unui transport al unei paciente de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa la Spitalul Judeţean Tulcea". La întrebarea dacă se vor lua măsuri, purtătorul a spus, " n-aş dori să comentez".

S-a sesizat însă şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, Constantin Dina, prezent, din întâmplare, în curtea spitalului când femeia a fost preluată de ambulanţa din Tulcea. Indignat, Constantin Dina ne-a declarat că va declanşa o anchetă ,"vom stabili care sunt vinovaţii şi vom lua măsuri aspre pentru că DSP şI Ministerul Sănătăţii sunt încă răspunzători de calitate actului medical".

Sursa: Evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii