Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan C. Popa și firma Green Line Construct, doi dintre denunțătorii din dosarul lui Oprescu

ro

07 Sep, 2015 08:52 2255 Marime text
 
Bogdan C. Popa și firma Green Line Construct sunt doi dintre denunţătorii din dosarul primarului general Sorin Oprescu, scriu jurnaliștii de la Evenimentul Zilei. 

Din referatul procurorilor reiese că Sorin Oprescu a primit de la un denunţător aproximativ un milion de euro şpagă.

Au fost 19 întâlniri în care denunţătorul l-ar fi mituit pe primarul general, iar sumele erau cuprinse între 20.000 și 60.000 de euro. 

Aceşti bani au venit de la un subordonat, care plătea pentru a nu fi dat afară.

Unul dintre denunţătorii primarului Oprescu este Bogdan C. Popa. Acesta a fost mutat de edil de la Complexul Mogoşoaia, unde Popa era şef, la Administraţia Cimitirelor.

Transferul s-a făcut după ce contractele pe bani publici care puteau fi luate de Complexul Mogoşoiaia s-au epuizat. 

La Administraţia Cimitirelor trebuiau făcute lucrări atât pentru rețeaua de apa-canal, cât și pentru asfaltarea aleilor cimitirelor Ghencea, Metalurgiei şi Sf. Vineri, iar procurorii cred că tocmai de aceea Opreescu l-a trimis acolo pe Popa. 

Pe lista denunţătorilor se mai află şi firma Greene Line Construct, pentru șpăgile aferente lucrarilor de la Palatul Mogoșoaia.

Primarul general al Bucureștiului a ajuns în fața judecătorilor după ce a fost denunțat de un client mai vechi, abonat la lucrări publice. 

În comunicatul procurorilor se vorbește de 4 denunţători în acest dosar cu 10 suspecţi, ale căror declarații l-au dus pe Oprescu în arest preventiv.

Procurorii susţin că după ce șpaga ajungea la primarul general reprezentanții firmelor mituitoare nu mai așteptau la ușa edilului din Primarie câte 4-5 ore, ci doar câte 3-5 minute. 



Sursa: Evenimentul Zilei
Sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii