Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biroul Electoral Județean a admis două sesizări depuse de USR Tulcea. Despre ce este vorba

ro

05 Oct, 2018 18:43 1783 Marime text

Biroul Electoral de Circumscripție nr. 38 – Județul Tulcea, a admis, cu unanimitate, două sesizări depuse de USR Tulcea în privința afișajului electoral în vederea referendumului din 6-7 octombrie. Astfel, bannerele amplasate pe străzile din comuna Jurilovca (localitățile Jurilovca, Vișina și Sălcioara) au fost deja date jos de primărie, în contextul în care nu respectau prevederile legate de dimensiuni, nu conțineau nimic despre cine le-a comandat, cine le-a confecționat și nici nu aveau viza AEP.

Potrivit comunicatului transmis de USR Tulcea, amplasate ilegal sunt și bannerele din municipiu, respectiv cele de pe străzile Păcii, Isaccei și Babadag. Pe lângă neregulile depistate la Jurilovca, în acest caz este vorba și despre combinarea culorilor într-o succesiune care reproduce drapelul României.

"Poate cel mai grav este, însă, faptul că afișajele electorale menționate sunt vădit manipulatoare (nu au nicio legătură cu sensul în care se dorește modificarea Constituției) și folosesc în mod ilegal imaginile unor minori pentru a promova un mesaj antisocial de ură, discriminare. Sperăm că primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, va fi prompt și va da jos bannerele respective cât mai curând", a precizat USR Tulcea.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii