Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bijuterii din aur confiscate în PTF Vama Veche. Ce au mai descoperit poliţiştii de frontieră în bagajele unor persoane care vroiau să intre în ţară

ro

26 Feb, 2018 11:37 3110 Marime text
Zeci de parfumuri susceptibile a fi contrafăcute și peste 120 grame bijuterii din metal galben fără documente legale, au fost confiscate în P.T.F. Vama Veche
 
Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Vama Veche au depistat un cetăţean român care a încercat să  introducă ilegal în țară 60 flacoane parfum, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute și  peste 120 grame bijuterii din metal galben, susceptibile a fi din aur, fără documente legale.
 
În data de 25.02.2018, în jurul orei 05.00, acționând în baza unei informaţii, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, județul Constanța, au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, asupra persoanelor aflate într-un autoturism, marca Opel, model Insignia, înmatriculat în Romania.

Astfel, lucrătorii noștri au descoperit ascunse în bagajul personal al cetăţeanului român M.M., în vârstă de 30 de ani, cu domiciliul pe raza județului Constanţa, 60 flacoane parfum, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute și 122 grame bijuterii din metal galben (brățări, inele, coliere), susceptibile a fi din aur, nedeclarate și fără a avea documente de proveniență sau autorizație de a efectua operațiuni cu metale prețioase.

Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat mărfurile din Turcia, cu scopul de a le comercializa în România, fără a deține documente legale.

Bunurile, în valoare de aproximativ 35.180 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, bijuteriile urmând a fi predate la Trezoreria Constanța, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, și au sancționat contravențional persoana în cauză cu amendă în cuantum de 5.000 lei, conform art. 18 din OUG 190/2000 republicată.

Sursa foto: Garda de Coasta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii