Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:14 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu „Răspunsul meu e da, gazelor de şist”

ro

07 Jun, 2013 05:16 956 Marime text
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la întâlnirea cu susţinătorii săi de pe Facebook, că este în favoarea exploatării gazelor de şist, arătând că "între oarecare riscuri" şi independenţa energetică este preferabilă independenţa energetică.
În privinţa gazelor de şist, nu ştiu dacă avem această resursă. Ea trebuie prospectată. Nu sunt în măsură să spun cât de mari sunt riscurile, dar, dacă va fi în mâna mea decizia - până îmi voi termina eu mandatul nu vom şti ce resurse avem, decizia se va lua după ce termin eu mandatul -, între oarecare riscuri şi independenţa energetică, răspunsul meu ar fi da gazelor de şist, fără să ştiu prea mult depre riscuri", a spus Băsescu.
El a adăugat că Statele Unite au devenit o ţară independentă din punct de vedere energetic datorită gazelor de şist şi că nu crede că aceasta este o ţară cu dispreţ pentru mediu.
"Între acest risc şi independenţa energetică, independenţa energetică este preferabilă pentru o naţiune. Răspunsul în concluzie este da gazelor de şist, din punctul meu de vedere", a adăugat Băsescu.
Preşedintele a mai spus că, de exemplu, pentru a obţine un preţ mai bun pentru gazele pe care le importăm ar trebui "să ne flexibilizăm excesiv", fiind vorba despre "lucruri pe care nu le putem accepta".
Sursa: mediafax.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii