Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:16 23 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu consideră că nu există risc mai mare decât să aduci studenţi musulmani în ţară

ro

05 Jul, 2015 17:47 805 Marime text
Face ce face fostul preşedinte Traian Băsescu reușește să stârnească controverse prin declarațiile sale. Astăzi, de exemplu, a criticat proiectul de construire a celei mai mari moschei din Europa la Bucureşti, considerând că aducerea studenţilor musulmani în ţară reprezintă "cel mai mare risc": ”Avem un premier care stă pitit pe la Istanbul. Şchiop, dar a luat decizia cu moscheea, ceea ce ne face să ne gândim că a fost operat la cap, nu la picior. E o poveste, dacă n-ar fi tragică, ar fi comică (...) Astfel de decizii sunt nesăbuite, dacă nu chiar antinaţionale. Avem o minoritate de 60-70.000 de musulmani, avem moschei la Constanţa, dar să faci cea mai mare moschee din Europa si sa aduci 600.000 de studenţi mulsulmani.(...) Nu există risc mai mare decât să aduci studenţi musulmani în ţară". Băsescu este de părere că această decizie trebuie discutat în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi că proiectul trebuie respins.
Amintim că Executivul a decis, printr-o hotărâre de guvern, să ofere Muftiatului Cultului Musulmanilor un teren de peste 11.000 de metri pătraţi în Bucureşti, pe o perioadă de 49 de ani, pentru construirea celei mai mari moschei din Europa. Terenul respectiv este situat lângă Centrul Expoziţional Romexpo, iar valoarea sa ar fi estimată la patru milioane de euro. Singura condiţie pe care a impus-o Guvernul este ca lucrările de construcţie a moscheei să înceapă în trei ani. Fondurile pentru construire vor fi asigurate de către statul turc. Moscheea va avea o capacitate de 2000 de persoane.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Guner 06 Jul, 2015 16:35 Aşa presedinte aşa tară, chioară ....vai de mama noastra, ce oameni ne au condus si încă ne conduc....prostie mai mare nu am auzit