Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:08 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbat, depistat de poluțiști, în timp ce transporta lemne fără documente, cu o autoutilitară

ro

08 Nov, 2018 16:59 682 Marime text
Ieri, 07 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au desfășurat activități pe raza de competenţă pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din silvicultură.
 
Astfel, poliţiştii din cadrul Secției Poliție Rurală Ion Roată au acționat pe raza de competenţă pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.
 
Pe parcursul derulării activităților specifice, oamenii legii au depistat un bărbat de 38 de ani, din județul Vrancea, în timp ce transporta, cu ajutorul unei autoutilitare, material lemnos de diverse esențe, fără a respecta prevederile legale.
 
Cel în cauză le-a prezentat polițiștilor un aviz de însoțire, în care era înscrisă o cantitate mai mare decât cea transportată, fapt constatat după măsurarea volumului materialului lemnos de către un specialist din cadrul Ocolului Silvic Urziceni.
 
Polițiștii au luat, față de persoana depistată, măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 3.000 de lei, precum și confiscarea valorică a diferenței de material lemnos, constatată în urma măsurării.
 
De asemenea, pe parcursul activităților desfășurate, oamenii legii au depistat pe în apropiere de localitatea Balaciu, un bărbat de 47 de ani, din Sărățeni, în timp ce tăia, fără drept, material lemnos de esență salcie.
 
Polițiștii au luat măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, totodată, fiind luată măsura ridicării în vederea confiscării a materialului lemnos, dar și a uneltei folosite la secționarea lemnului.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii