Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:34 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bacalaureat 2019 Absolvenţii susţin joi proba la alegere a profilului şi specializării

ro

04 Jul, 2019 07:32 1170 Marime text
Prima sesiune a examenului de Bacalaureat se va încheia joi cu proba scrisă la alegere a profilului şi specializării - E)d). Pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 136.087 de candidaţi, 116.316 din promoţia curentă, respectiv 19.771 din cele anterioare.

Primele rezultate vor fi afişate pe 8 iulie (ora 12,00), în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 - 16,00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc. care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile viitoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului, informează MEN.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii