Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:49 26 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocata Carmen Kreisel-Cricleviţ din Suceava, reținută pentru trafic de influență

ro

10 Nov, 2015 21:59 837 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de astăzi, a inculpatei Carmen Kreisel-Cricleviţ, avocat în cadrul Baroului Suceava, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
 
Din ordonanţa întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora în perioada 2010-2011, având calitatea de avocat în cadrul Baroului Suceava, inculpata Kreisel-Cricleviţ Carmen a pretins suma totală de 18.000 euro, din care a primit efectiv 8.000 euro de la o persoană, pretinzând că are influenţă asupra unei judecătoare din cadrul Curţii de Apel Suceava – Secţia Penală, învestită cu soluţionarea apelului declarat într-o cauză care o viza pe persoana respectivă. În schimbul banilor, inculpata Kreisel-Cricleviţ Carmen a lăsat să se înţeleagă că, prin prisma relaţiilor personale pe care le are cu acea judecătoare, dar şi prin cointeresarea sa materială, o va determina să adopte o soluţie favorabilă în cauză, în sensul de a schimba încadrarea juridică a faptei reţinută în sarcina persoanei vizate din infracţiunea de omor calificat într-o infracţiune cu un grad de pericol social scăzut, sancţionată de legea penală mult mai blând, care să-i faciliteze obţinerea unei condamnări cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei.
 
Inculpatei Carmen Kreisel-Cricleviţ, i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 cod de procedură penală, urmând a fi prezentată, la data de 11 noiembrie 2015, Curţii de Apel Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.Sursa foto: agerpres.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii