Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:39 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autovehiculele unităților sistemului administrației penitenciarelor, exceptate de la plata timbrului de mediu

ro

08 Jun, 2015 19:33 839 Marime text
 
Plenul Senatului a adoptat, astăzi, proiectul de lege pentru modificarea OUG 9/2013, prin care sunt exceptate de la plata timbrului de mediu şi autovehiculele destinate a fi utilizate de către unităţile sistemului administraţiei penitenciarelor, informează Agerpres. 

Sistemul administraţiei penitenciare în România este constituit din Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi 47 unităţi subordonate, considerate instituţii publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. 

„Actul normativ urmăreşte obţinerea unui tratament egal între instituţiile publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a statului, în contextul în care Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate fac parte din instituţiile publice de apărare, ordine şi siguranţă naţională", se arată în raportul favorabil acordat acestui proiect de Comisia pentru mediu şi Comisia pentru transporturi şi energie din Senat. 

Membrii celor două comisii au considerat că, în actualul context, în care fondurile bugetare alocate instituţiei sunt insuficiente, degrevarea bugetului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor de la plata acestor taxe, respectiv sumele aferente plăţii timbrului de mediu ar putea fi redirecţionate pentru hrănirea persoanelor private de libertate, pentru asigurarea carburantului necesar deplasării acestora la instanţele de judecată, organe de urmărire penală şi unităţi spitaliceşti, pentru asigurarea materialelor necesare întreţinerii şi igienizării spaţiilor de detenţie, cât şi pentru organizarea de activităţi de asistenţă socială şi educaţie destinate reinserţiei sociale a persoanelor private de libertate. 

Senatul a votat acest proiect în calitate de primă Cameră sesizată, cu 95 de voturi pentru şi 2 abţineri. Actul normativ va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, cu rol decizional în acest caz.Sursa: Agerpres

Ti-a placut articolul?

Comentarii