Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:26 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au încercat să fure un lanţişor, dar au primit "cadou" un mandat de arestare

ro

08 Sep, 2015 13:23 1680 Marime text
 
Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat, ieri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul minor M. I. şi inculpatul Mustafa Narcis, cercetaţi în stare de reţinere, primul sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la tâlhărie, iar al doilea pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă la tâlhărie.

Povestea tâlhăriei celor doi este aşa: în 2 septembrie, dimineaţa, pe la ora 10.00, M. I. (de 16 ani), din oraşul Negru Vodă, Mustafa Narcis, de 19 ani, din comuna Cobadin, Mustafa Elvis, şi o altă persoană în vârstă de 14 ani, din comuna Cobadin, au urmărit o tânără, în vârstă de 29 de ani, până la scara blocului I8 situat pe strada Soveja nr. 55 din municipiul Constanţa. Acolo, M. I. a încercat prin forţare să o deposedeze de un lănţişor din aur. El nu a reuşit pentru că victima s-a împotrivit, ţinând cu mâna de lănţişor. Evident că în cele din urmă lanţişorul s-a rupt. Mustafa Narcis şi Mustafa Elvis au asigurat paza locului faptei, iar cealaltă persoană minoră, de numai 14 ani, a ţinut uşa de acces în scara blocului, astfel încât inculpatul M. I. să poate intra după persoana vătămată.

În cauză au fost efectuate verificări cu privire la inculpatul Mustafa Elvis, însă acesta nu a fost găsit. În ceea ce o priveşte pe cealaltă persoană minoră în vârstă de 14 ani care a participat la comiterea faptei, aceasta urmează a fi prezentată la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Constanţa pentru a se stabili dacă la data comiterii faptei a avut discernământ.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii