Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au încercat să fenteze statul Descinderi la persoane bănuite de evaziune de 3,5 milion de euro

ro

01 Nov, 2015 09:43 1978 Marime text
În această dimineaţă, peste 200 de poliţişti, cu sprijinul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pun în executare 16 mandate de aducere, emise pe numele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.
Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi. Participă şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Iaşi, Ilfov şi Ialomiţa. Cele 16 mandate de aducere sunt emise de Tribunalul Călăraşi, pe numele unor persoane din municipiul Bucureşti, din judeţele Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa şi Iaşi.
Persoanele depistate urmează a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale. Din cercetări a rezultat că, în perioada 2010 - 2013, cele 16 persoane, în calitate de administratori şi reprezentanţi legali ai 15 societăţi comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate.
Acestea sunt bănuite că ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia de  materiale de construcţii şi servicii, în valoare totală de peste 2,5 milioane de euro. Prejudiciul cauzat prin evaziune fiscală este de 1 milion de euro.
Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, bănuiţii ar fi efectuat mai multe operaţiuni sau tranzacţii financiare, urmărind spălarea sumelor de bani. Aceştia ar fi efectuat transferuri de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau ar fi rulat banii prin conturile societăţilor, metodă prin care ar fi  fost ascunsă originea ilicită a fondurilor, cauzând un prejudiciu de 2,5 milioane de euro. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii