Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:21 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie la metoda accidentul!

ro

20 Jan, 2015 14:34 1112 Marime text
Poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi, la data de 10 ianuarie, cu privire la faptul că, în cursul aceleiaşi zile, un bărbat în vârstă de 86 ani, a fost apelat telefonic de către o persoană necunoscută, care s-a recomandat a fi avocatul ginerelui acestuia care a fost implicat într-un accident rutier.

În urma discuţiei telefonice, la locuinţa părţii vătămate din municipiul Constanţa, s-a prezentat persoana ce s-a recomandat a fi „avocat”,  căreia i-a fost înmânată suma de 5.500 lei.

Poliţiştii efectuează cercetări în vederea recuperării prejudiciului şi a identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului.

IPJ Constanţa recomandă cetățenilor să nu trimită sume de bani unor persoane necunoscute şi să sesizeze cea mai apropiată unitate de Poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112 ori de câte ori au suspiciuni cu privire la faptul că ar putea fi următoarea victimă a unei infracţiuni de înşelăciune.

În caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări.

Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare: depunerea unei plângeri la Poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie. Orice alte variante sunt excluse, iar dacă sunt puse în practică ele nu sunt legale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii