Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asul comediei a părăsit definitiv scena. Remember Dem Rădulescu (video)

ro

20 Sep, 2014 17:00 4080 Marime text
14 ani au trecut de când marele actor al scenei comediei românești, Dem Rădulescu, a părăsit definitiv scena. Inima asului comediei a încetat să mai bată cu două săptămâni înainte de a împlini 69 de ani.

 Dem Rădulescu s-a născut pe 30 septembrie 1931, la Râmnicu-Vâlcea, într-o familie de negustori.  Adebutat ca amator la vârsta de doar 17 ani, la un bal organizat de fanfara gării. După absolvirea liceului, "Bibanu", așa cum fusese poreclit, a intrat la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică pe care l-a absolvit în 1954. Doi ani mai târziu, a fost remarcat de marele regizor Sică Alexandrescu în rolul banditului Rijikov, din piesa "Steaguri pe turnuri", pentru care e răsplătit şi cu un premiu de interpretare.

Regizorul Liviu Ciulei l-a numit pe Dem Rădulescu "un actor de geniu". a jucat în peste 50 de filme, zeci de piese de teatru şi producţii de televiziune.

Dem Rădulescu a fost nu doar unul dintre marii actori de comedie ci şi un profesor exigent, dar şi foarte iubit al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I. L. Caragiale" din Bucureşti. A format zeci de generaţii de noi actori.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii