Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru nume importante ale teatrului românesc, omagiate postum, pe Aleea Celebrităților

ro

27 Mar, 2016 19:04 2173 Marime text
 
Astăzi, patru nume importante ale teatrului românesc - Dem Rădulescu, Ștefan Bănică, George Constantin și Dinu Manolache - au fost omagiate postum, evenimentul desfăşurându-se pe Aleea Celebrităților. De Ziua Mondială a Teatrului, au primit stele în Piața Timpului.
 
Academicianul Răzvan Theodorescu a omagiat personalitatea lui Dem Rădulescu.
 

„Dem Rădulescu pentru întreaga națiune a fost Bibanul. Un nume avut încă din liceu. I-a spus Liviu Ciulei — un actor de geniu. Avea o vervă, o distincție, avea un umor natural prin care a bucurat o țară întreagă. Pe noi, prietenii, ne încânta", a spus Theodorescu.    

 
Actorul Horațiu Mălăele a rostit Laudatio pentru George Constantin, în opinia sa cel mai mare actor.
 

„George Constantin a fost un actor, după părerea multora, mare. După părerea mea nu a fost un actor mare, a fost cel mai mare — bun și rău și înșelat și sperjur și ipocrit, violent și candid și chiar fățarnic și demonic și sfânt. De fiecare dată altfel, la fiecare spectacol altul, mereu constant în genialitatea lui. Salut această stelară răstignire în piatră a unuia dintre cei mai frumoși actori pe care i-a avut România", a spus, potrivit Agerpres, Mălăele. 

 
Actrița Stela Popescu a susținut că Ștefan Bănică este unul dintre cei mai mari actori ai României, în timp ce actriţa Virginia Mirea a spus, vorbind despre Dinu Manolache, că actorul și-a făcut meseria cu mare pasiune. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii