Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:46 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asigurarea RCA se va scumpi din nou

ro

24 May, 2014 19:14 1845 Marime text
Majoritatea asigurătorilor avizaţi să vândă poliţe de răspundere civilă auto au anunţat că vor opera scumpiri. Procentele avansate, ca medie, sunt relativ mici însă impactul real asupra buzunarului celor mai mulţi şoferi va fi unul substanţial.


"Nu cred că, pe medie, vom mai vedea scumpiri mai mari de 10-15% pentru RCA până la finele acestui an”, spune Bogdan Andriescu, preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări, organizaţia reprezentativă a brokerilor.

Mediile sunt însă înşelătoare întrucât ele includ atât companiile care se bazează aproape exclusiv pe poliţa RCA cât şi pe cele care au anunţat  că nu mai sunt atât de interesate de acest sector motiv, pentru care practică deja preţuri mari.

“Problema nu este cu cât se va scumpi RCA  pe medie ci cu cât va scădea diferenţa dintre cele mai mici şi cele mai mari preţuri. Eu cred că aceste intervale ar trebui să fie de maximum 50%, ori în prezent ele sunt şi de 300%”, detaliază Andriescu. Este de aşteptat ca cele 3-4 societăţi de asigurare care practică preţuri cu mult sub media pieţei să opereze majorări substanţiale, iar acest lucru înseamnă că majoritatea şoferilor vor fi loviţi serios din moment ce, în mod natural, ei optează pentru variantele RCA cele mai ieftine. Concret, Astra, Carpatica, Euroins şi City Insurance au adunat, anul trecut, peste 70% din primele brute subscrise pe RCA, iar ultimele trei au afaceri aproape exclusiv în această zonă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii