Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arhitecţii şi studenţii de la Arhitectură din Dobrogea, provocaţi la un concurs de urbanism

ro

15 Jul, 2013 11:45 1736 Marime text
Ordinul Arhitecţilor din România, filiala Dobrogea lansează astăzi concursul Casa Arhitecţilor. Competiţia este o premieră pentru Regiunea Dobrogea şi se adresează arhitecţilor din Dobrogea şi tinerilor studenţi dobrogeni de la Arhitectură şi Urbanism.

Concursul reprezintă şi un model de urmat pentru administraţia publică locală din Regiunea Dobrogea.

„În Legea 190/2013, recent intrată în vigoare, care modifică Legea 350 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, există un articol prin care administraţiei publice locale i se solicită să lanseze concursuri în domeniul urbanismului, peisagisticii şi amenajării teritoriului”, afirmă Alexandru Bălan, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România, filiala Dobrogea.
„Este un concurs de idei, iar cel mai bun proiect va fi declarat câştigător. Prin acest concurs vom arăta câte proiecte se pot face şi câte idei există în domeniul urbanistic”, a mai adăugat Alexandru Bălan.

Cel mai bun dintre cei mai buni va primi un premiu constând într-o sumă de bani şi va avea şansa să facă parte dintr-o echipă de proiect. 

Mai multe amănunte referitoare la concurs vor fi postate în curând pe pagina de web a Ordinului Arhitecţilor din România, filiala Dobrogea-  http://www.oardobrogea.ro/, susţine preşedintele Alexandru Bălan.

Rezultatele concursului vor fi făcute publice, a mai precizat Alexandru Bălan. Înscrierile la concurs încep astăzi şi se vor finaliza după data de 1 septembrie. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii