Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arafat, acuzat de Turcescu că a cumpărat ambulanţe prea scumpe

ro

11 Aug, 2015 22:09 1187 Marime text
 
Jurnalistul Robert Turcescu a scris pe blogul său că secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a intermediat achiziţionarea de ambulanţe cu sume fabuloase, mult peste preţul pieţei, infprmează România TV.

Robert Turcescu scrie că preţul de 175.000 de euro pentru o autospecială complet echipată este unul fabulos. În sprijinul afirmaţiilor sale, Turcescu publică o factură fiscală din luna mai 2015 a firmei Deltamed SRL. Pentru o autospecială de transport personal şi multiple victime, Ministerul sănătăţii urma să plătească pe 28 iulie 2015 suma totală de 769.717 lei, adică echivalentul a 175.000 de euro.

"Despre Raed Arafat si implicarea lui in achizitia de ambulante (peste 1300!) de la firma Deltamed a prietenului sau de o viata, Vasile Gorgan, s-au scris zeci, poate chiar sute de articole in ultimii ani. Dar este pentru prima oara cind veti vedea cu ochii vostri cit plateste Ministerul Sanatatii pe o ambulanta, UNA SINGURA!, achizitionata recent ( pe 29.05.2015) de la aceeasi firma, Deltamed: 175.000 de euro! Mie zau ca mi se pare enorm, dar nu vreau sa ma dau specialist in preturi. Ma uit numai cu un sentiment de profund dezgust la cit de nevolnic e Arafat cind vine vorba de gasit un biet planorist prabusit in padurile patriei. Priviti documentul si spuneti voi daca e bine sau rau:



P.S. Din ce stiu eu, DNA lucreaza la un dosar in care a inceput urmarirea penala in rem privind achizitia a peste 1000 de ambulante de la Deltamed. Oare ce-o mai fi cu el?", a scris Robert Turcescu pe blog.

Contactat de reporterii România TV, Raed Arafat a declarat că nu se coboară la un nivel atât de jos încât să intre într-un asemenea scandal.

De altfel, Arafat e vizat de o anchetă a DNA în ce priveşte achiziţionarea unor ambulanţe de la firma prietenului său Dan Vasile Gorgan. Procurorii DNA investighează posibile fapte de corupţie legate de o licitaţie de 3,8 milioane de euro din 2011 pentru achiziţionarea unor autospeciale prin intermediul Ministerului de Interne.



Sursa: România TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii