Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:22 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aniversații zilei. Cine-i născut în Ajunul Crăciunului. Două personalități ale Constanței născute în Medgidia

ro

24 Dec, 2015 05:46 1133 Marime text
Cristian Deliorga, judecător al Curţii de Apel Constanţa, împlineşte, azi, 58 de ani. Magistratul s-a născut pe data de 24 decembrie 1957, în Medgidia.
 
A fost procuror la Procuratura Locală Medgidia şi la Procuratura Locală Constanţa, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Constanţa, procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, dar şi procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Magistratul constănţean a mai fost judecător al Secţiei penale a Tribunalului Constanţa, preşedinte al Judecătoriei Mangalia, dar şi vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii.
 
Tot astăzi este născut și șeful Serviciului Judeţean Constanţa al Arhivelor Naţionale, dr. Virgil Coman.
Născut în 1973, la Medgidia, Virgil Coman a urmat cursurile Şcolii Generale nr. 7 şi ale Grupului Şcolar Materiale de Construcţii. Este licenţiat al Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Administrative, specializarea Istorie, Universitatea „Ovidius” Constanţa, promoţia 1997, şi absolvent al cursurilor de studii aprofundate în profilul Istorie, specializarea Istoria şi civilizaţia zonei Mării Negre de la modernitate la contemporaneitate, Universitatea „Ovidius” din Constanţa, promoţia 1998. Virgil Coman este doctor în Ştiinţe Umaniste, domeniul Istorie, susţinând teza de doctorat cu titlul „Din istoria românilor sud-dunăreni în prima jumătate a secolului al XX-lea. Meglenoromânii” (susţinută în şedinţă publică, la data de 5 decembrie 2005). A devenit directorul Direcţiei Judeţene Constanţa pe 10 aprilie 2003 şi, prin reorganizarea Arhivelor Naţionale ale României, din ianuarie 2010, este şef al Serviciului Judeţean Constanţa al Arhivelor Naţionale. Înainte de a ajunge la conducerea Arhivelor Naţionale, Virgil Coman a fost profesor. Cariera în domeniul pedagogic a început-o în 1997, ca profesor titular la Catedra de Istorie - Geografie - Socio-Umane, din cadrul Grupului Şcolar „Ioan N. Roman” Constanţa, pe care a condus-o până în 2003.
Virgil Coman este autor şi coautor al unor albume şi volume de documente şi a organizat şi a participat la sesiuni de comunicări ştiinţifice naţionale şi internaţionale din domeniul istoriei, materializate prin publicarea unor studii şi articole în culegeri de studii şi reviste de specialitate din ţară şi de peste hotare.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii