Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:16 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANAT susţine ANT în demersul de verificare şi închidere a agenţiilor de turism

ro

05 Oct, 2016 13:49 1012 Marime text
Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) apreciază că decizia Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) de retragere a licenţelor deținute de agenţii de turism care nu aveau poliță de asigurare în caz de insolvabilitate, insolvență sau faliment întăreşte disciplina privind comercializarea pachetelor turistice şi protejează persoanele fizice şi juridice care contractează pachete turistice.

În lista anunțată de ANT ieri nu se află numai agenții de turism care funcționau fără să dețină o poliță de asigurare valabilă. Pentru o mare parte din cele care figurează în listă licenţa a fost radiată la cerere, în 2016, pentru că și-au oprit activitatea sau si-au schimbat sediul în ultimii şase ani.

În evidențele ANT există în prezent peste 1.800 de agenții de turism active, care respectă principalele condiții de funcţionare: dețin o poliță de asigurare valabilă, licență emisă de ANT și brevet de turism pentru manager.  


„ANAT susţine ANT în acţiunile de eliminare din piață a companiilor care nu respectă legea și care reprezintă un pericol pentru toţi cei care le cumpără pachetele turistice. După măsura luată de ANT știm dimensiunea pieţei: 1.854 de agenții de turism funcţionează legal. Acțiunea ANT este prima etapă din suita de măsuri pe care instituția le va lua pentru ca banii turiștilor să fie în totalitate asigurați. Urmează o serie de acte normative în acest sens, în conformitate cu directivele europene referitoare la asigurarea pachetelor de călătorie. Totul în favoarea turistului și pentru turist!”, declară dr. Alin Burcea, președinte ANAT, conform unui comunicat remis ZIUA de Constanţa.


„ANAT îndeamnă turiștii să efectueze constant o verificare a agenției de turism de la care intenționează să cumpere un pachet turistic, căutând pe pagina de internet a acesteia sau la sediu existența poliței aflate în termenul de valabilitate, a licenței de funcționare și a brevetului de turism al managerului, precum și pe pagina de internet a Autorității. Prin decizia Consiliului Director, odată cu schimbarea paginii de internet a asociației, polița de asigurare va fi postată și pe www.anat.ro. În sprijinul agențiilor membre care își reînnoiesc polița, ANAT va urmări actualizarea informaţiilor şi pe site-ul ANT”, se mai arată în comunicatul citat.
 

Citeşte şi Le-au fost retrase licenţele. Agenţii de turism celebre din Constanţa, pe „lista neagră“ publicată de ANT! (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii