Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:43 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Americanii trimit nave în Marea Neagră

ro

10 Apr, 2014 09:19 1332 Marime text
Intrarea unui distrugător american în apele Mării Neagră riscă să forţeze Rusia să desfăşoare bombardiere supersonice Tu-22M3 în Crimeea şi să accelereze construcţia de noi fregate şi submarine noi, a anunţat miercuri expertul rus Igor Korotcenko, redactor-şef al revistei "Apărarea Naţională", "Rusia ar putea să profite de această ocazie pentru a consolida infrastructura navală în Marea Neagră pentru desfăşurarea unor sisteme suplimentare Bastion, echipate cu rachete antinavale Iahont", a declarat Korotcenko agenţiei de presă menţionate.

Moscova ar putea să desfăşoare, de asemenea, în peninsula din Marea Neagră bombardiere tactice Su-34 şi bombardiere strategice Tu-22M3.

"Rusia ar trebui să monitorizeze îndeaproape activităţile SUA în regiunea Mării Negre. În acest scop, este esenţial să se consolideze sistemul de control şi de recunoaştere asigurat de aviaţia de patrulare maritimă şi de aviaţia navală. Rusia dispune de astfel de capacităţi şi le foloseşte pentru a supraveghea activitatea militară în diferite regiuni ale Oceanului mondial", a indicat acelaşi expert.

Potrivit lui Korotcenko, este necesar să se accelereze punerea în serviciu în cadrul Flotei ruse din Marea Neagră a şase fregate noi şi şase submarine noi cu propulsie diesel.

"Aceste măsuri vor permite neutralizarea ameninţărilor actuale care ar putea apărea pentru Rusia, ca urmare a acţiunilor SUA în regiune, inclusiv în urma intrării în Marea Neagră a unor distrugătoare americane ce constituie un pericol pentru forţele strategice nucleare ruse", a concluzionat redactorul-şef al revistei "Apărarea Naţională".

Distrugătorul american Donald Cook, ce urmează să intre pe 10 aprilie în Marea Neagră, dispune de un sistem de alertă şi de apărare antirachetă Aegis, fiind dotat de asemenea cu rachete de croazieră Tomahawk.

Ti-a placut articolul?

Comentarii