Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:27 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambulanțe 4X4 pentru Serviciul de Ambulanță Județean Constanța

ro

06 Jun, 2015 14:00 1029 Marime text
 
Ministerul Sănătăţii a repartizat azi, la Cluj Napoca, un număr de 30 ambulanţe de tip B 4x4 către serviciile de ambulanţă. Acestea vor ajunge la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov şi la serviciile de ambulanţă teritoriale din Argeş, Bacău, Brăila, Buzău, Botoşani, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Galaţi, Ialomiţa, Neamţ, Tulcea, Teleorman, Vaslui, Vâlcea.
 
“Performanţa serviciilor de urgenţă prespitaliceşti este determinată nu numai de profesionalismul personalului medical de urgenţă, dar şi de dotarea acestora. Este important pentru succesul intervenţiilor ca ambulanţele să fie moderne şi echipate corespunzător cu aparatură medicală necesară. Ambulanţele achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii vor înlocui cele mai vechi maşini de la serviciile de ambulanţă”, a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu.
 
Repartizarea ambulanţelor a fost realizată în urmă analizei situaţiei parcului auto şi a activităţii fiecărui serviciu de ambulanţă de către Comisia de Medicină de Urgenţă şi Dezastre a Ministerului Sănătăţii. Au fost luate în considerare numărul de kilometri efectuaţi de fiecare ambulanţă de tip B 4X4 din dotarea serviciilor de ambulanţă. Au fost propuse pentru echipare judeţele care au în dotare cele mai multe ambulanţe cu peste 500.000 de kilometri parcurşi, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Ti-a placut articolul?

Comentarii