Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă în judeţul Călăraşi. Focare de tuberculoză, descoperite în mai multe unităţi

ro

23 Jan, 2018 14:57 1640 Marime text
Trei focare de tuberculoză au fost descoperite în judeţul Călăraşi. Cazurile unde a lovit TBC-ul au fost descoperite într-un azil de bătrâni, într-un liceu, dar şi într-o grădiniţă unde virusul a băgat-o în spital chiar pe asistenta medicală. Autorităţile locale sunt în alertă, potrivit România TV.

Potrivit directorului Spitalului de Pneumoftiziologie Călăraşi, Spiridon Dumitrescu, trei focare de tuberculoză sunt înregistrate, marţi, în judeţ. Primul caz a fost depistat la Grădiniţa cu Program Prelungit "Voinicel", din municipiul Călăraşi, o asistentă fiind internată pentru tratament.

Toţi angajaţii grădiniţei au fost chemaţi la spital pentru efectuarea unui control radiologic, în timp ce asistentul medical a fost izolat.

Al doilea focar de TBC a fost depistat la un liceu din comuna Borcea.

"Este un elev într-o clasă terminală, la un liceu din comuna Borcea. În acea clasă a fost depistat un tânăr care are tuberculoză activă, de asemenea purtător de microbi şi s-a făcut anchetă epidemiologică, prin chemarea la control a cadrelor didactice şi prin testarea colegilor de clasă. Au început să vină profesorii şi trebuie să vină şi colegii de clasă, pentru că au ieşit pozitive reacţiile la tuberculină", a precizat directorul Spitalului de Pneumoftiziologie Călăraşi.

Al treilea focar a fost descoperit la Centrul de Îngrijire Socială Ciocăneşti. Bătrânul nu este intens contaminat dar va fi supus investigaţiilor.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii