Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:20 11 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aihan Omer are în plan deschiderea unei școli de handbal care să-i poarte numele

ro

24 Jan, 2016 17:27 1364 Marime text
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România a găzduit, astăzi, o manifestare dedicată „Tătarilor din elita sportului românesc”. În prezența a peste 100 de membri ai comunității, au vorbit despre sport și beneficiile acestuia campioni precum Aihan Omer, Ilhan Mustafa, Enis Murtaza, Edris Fetisleam sau Elvir Ziadin. De asemenea, le-a fost alături și fosta campioană Elena Frîncu.

„Este pentru prima dată când vorbesc în fața atâtor membri din comunitatea tătară și sunt foarte mândru de acest lucru, după cum sunt foarte mândru că sunt tătar. În deplasările pe care le-am făcut pe parcursul activității mele mi se mai spunea „turcule, turcule”, eu, însă, le spuneam mereu: „Eu sunt tătar!”. Noi, tătarii, suntem luptători din naștere și așa vom rămâne. Să valorificăm această genă acum prin sport!”, le-a transmis antrenorul principal al naționalei masculine de handbal a României, Aihan Omer, participanților la eveniment. Acesta a precizat că pentru viitor are în plan deschiderea unei școli de handbal care să-i poarte numele la care îi așteaptă pe toți copiii din cadrul comunității tătare, alături, bineînțeles, de ceilalți copii de alte etnii.  

„Nu contează din ce etnie facem parte. Important este că suntem aici, împreună! Ceea ce am învățat eu de la voi, tătarii, a fost respectul și familia”, a spus Elena Frîncu, care a fost invitată de onoare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii