Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:07 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. Un alt polițist, sub control judiciar Agent de poliție din cadrul IPJ Constanța, reținut pentru luare de mită

ro

09 Jul, 2015 13:43 1585 Marime text
 
 
Procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, împreună cu lucrători de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) –  Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Constanța, au prins în flagrant un agent de poliție din cadrul unui Post de Poliție – IPJ Constanța, precum și un lucrător din cadrul Poliției Locale din aceeași localitate, după ce au pretins și primit de la un denunțător suma de 600 de euro și un telefon mobil, în scopul de a nu-și exercita în mod corespunzător atribuțiile de serviciu, precum și de a-i crea o situație favorabilă cu ocazia derulării unui proces penal aflat pe rolul Judecătoriei Constanța.
 
Cauza a avut la bază un denunț formulat, în data de 7 iulie, la linia telefonică gratuită TelVerde a DGA 0800 806 806.
 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, faptă prev. de art. 6 din Legea nr. 78/2000 în ref. la art. 289 din C.P., abuz în serviciu, faptă prev. de art. 297 din C.P. și șantaj, faptă prev. de art. 207 din C.P.
 
S-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de agentul de poliție, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile și măsura controlului judiciar față de lucrătorul Poliției Locale.


UPDATE 1, ora 14.05

Poziția oficială a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța

„La data de 8 iulie 2015, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul  Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa i-au prins în flagrant pe M.A.C., lucrător de poliţie în cadrul Poliţiei Mihail Kogălniceanu şi C.A.A., lucrător al Poliţiei locale Mihail Kogălniceanu, după ce au pretins şi primit de la un denunţător suma de 600 de euro şi un telefon mobil marca Iphone 6, în scopul de a nu-şi exercita, în mod corespunzător, atribuţiile de serviciu, precum şi de  a crea o situaţie favorabilă cu ocazia unui proces penal aflat pe rolul Judecătoriei Constanţa.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită prev. de disp. art. 6 din Legea nr. 78/2000 cu referire la art. 289 Cod penal, abuz în serviciu prev. şi ped. de disp. art. 297 alin.1 Cod penal şi şantaj prev. de disp. art. 207 alin.1 Cod penal.

La data de 9 iulie 2015, s-a dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore faţă de lucrătorul de poliţie M.A.C. şi măsura controlul judiciar faţă de lucrătorul de poliţie locală C.A.A.

Faţă de cele de mai sus, în cursul acestei zile, urmează a se înainta judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa, referatul cu propunere de arestare preventivă faţă de inculpatul M.A.C., lucrător de poliţie în cadrul Poliţiei Mihail Kogălniceanu, pe o perioadă de 30 de zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea sau instituirea controlului judiciar reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie“, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii