Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:21 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Nicolaescu știa de acum trei săptămâni că va fi noul prefect al Constanței

ro

03 Mar, 2016 21:39 1223 Marime text
 
Noul prefect al Constanţei a declarat, în această seară, în urmă cu puţin timp, într-o emisiune televizată, că ştia că va fi schimbat fostul reprezentant al Guvernului în teritoriu, Ion Constantin.
 
"Am fost convocaţi la Guvern în urmă cu trei săptămâni. Ni s-au verificat CV-urile, activitatea, experienţa", a declarat Nicolaescu.
 
Întrebat dacă este susţinut de PNL, dat fiind că există un întreg scandal pe această temă, prefectul a încercat să se abţină de la comentarii politice.
 
"Legea spune clar că funcţia de prefect trebuie ocupată de un înalt funcţionar public. Asta prevede legea. Comentarii politice mă abţin să fac. La Constanţa, s-a procedat corect. Am fost verificat, întrebat şi mi-a plăcut că se verifică competenţa celui ce urmează a fi numit. În plus, din 2006 nu am nicio susţinere politică. Suntem tehnocraţi", a arătat Adrian Nicolaescu.
 
El s-a declarat mulţumit că numirea s-a bazat doar pe linie profesională. În ceea ce priveşte priorităţile luate în calcul, Nicolaescu a spus că nu a apucat să-şi facă o listă, sau o agendă, însă cu siguranţă va avea discuţii cu reprezentanţii instituţiilor deconcentrate, cu ţintă spre activitatea lor curentă. Prefectul s-a declarat adeptul unui management bun în orice instituţie.
 
În ceea ce priveşte scandalul privind laptele şi brânza ce ar fi dus la îmbolnăvirea copiilor din Argeş, prefectul a spus că la nivel local le va cere directorilor DSP şi DSV să accentueze controalele tocmai pentru a le garanta oamenilor că produsele ce intră pe piaţa constănţeană sunt proprii consumului. El a amintit că în vara anului 2015 a fost responsabil pentru siguranţa alimentaţiei la Constanţa. Nicolaescu a povestit că a participat tot sezonul la controale în Comandamentul Litoral şi a reuşit să aibă o colaborare foarte bună cu cei de la DSV.
 
"Dacă își fac corect datoria serviciile atunci vom avea siguranța că vom avea pe masă produse care să nu ne afecteze sănătatea. În prima ședinţă, de săptămâna viitoare, voi avea discuţii pe această temă. Va trebui să aibă loc mai multe acțiuni cu scopul de a preveni astfel de situații, ca cea de la Argeş", spune prefectul.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii