Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actorii constănţeni, în doliu A decedat un mare regizor

ro

11 Dec, 2013 17:53 4587 Marime text

Teatrul de Stat Constanţa transmite condoleanţe şi este alaturi de doamna Mireille Savopol in clipele grele ale pierderii celui ce a fost regizorul Ion Drugan.

A fost regizorul artistic cu o contributie covarsitoare la afirmarea teatrului constănţean – în primul său deceniu de existenţă, între 1952-1959 (an în care s-a mutat la Teatrul Liric ).

A montat nu mai puţin de 15 premiere: drame, comedii, feeri, piese politisţe. Spectatorii îşi amintesc de spectacolele: Titanic vals, Povestea unei iubiri, Nota zero la purtare, avându-i în distribuţie pe bătrânii lei ai teatrului Mania Antonova şi Constantin Mortun faţă în faţă cu tinerii actori de atunci, cei care aveau să devină mai apoi nucleul puternic de talente pe care s-au sprijinit succesul şi faima acestui teatru: Zoe Caraman, Marcela Sasu, Emil Sasu, Valentin Bucur, Longin Martoiu si altii.

Spectacolele lui aveau o mare acurateţe şi respirau toate, un aer cald de umanitate care se revarsau tonifiant din tot ansamblul elementelor constitutive. 

A fost membru fondator al Teatrului Liric Constanta. Cele mai  impunatoare spectacole  le-a montat la Teatrul Liric unde numele sau va ramane pe veci legat mai ales de opereta, gen atat de greu. Au fost spectacole  pe care presa de specialitate le-a elogiat, iar publicul (roman si din starinatate ,fiindca vara erau prezentate in fata turistilor si in limba germana)le-a aplaudat.

A realizat si multe spectacole de revista, avandu-i in distributie pe Jean Constantin, Gelu Manolache, Fritz Braun.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii