Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:51 15 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni pentru destructurarea grupărilor de criminalitate organizată. Ce s-a constatat

ro

28 Dec, 2018 13:09 470 Marime text
În luna decembrie, Poliţia Română și D.I.I.C.O.T. au efectuat 116 percheziţii pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată.

Au fost ridicate droguri de risc și mare risc, bani proveniți din săvârșirea de infracțiuni și echipamente IT.
 
În perioada 1 – 26 decembrie a.c., 475 de poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au acţionat pentru destructurarea grupurilor infracționale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic și consum ilicit de droguri și spălare de bani.
 
Astfel, au fost organizate 32 de acțiuni operative, dintre care 28 pe linia antidrog, au fost efectuate 116 percheziții domiciliare, 65 dintre acestea în domeniul antidrog, pentru probarea activității infracționale a 110 persoane, dintre care 33 au fost reținute sau arestate și 9 au fost plasate sub control judiciar.
 
Din totalul celor față de care au fost luate măsuri preventive, pentru fapte prevăzute de legislația antidrog, au fost reținute 32 de persoane, arestate preventiv 27 și 4 plasate sub control judiciar. 
 
De asemenea, au fost ridicați în vederea confiscării 255.095 de lei, 6.845 de euro, 5.100 de USD, 5.500 de lire sterline, 3 autoturisme, 21 de unități HDD, 5 unități centrale, 15 tablete, 40 de laptopuri, 99 de telefoane mobile, 20 de cartele SIM și 152 de medii de stocare.
 
Totodată, au fost ridicate peste 500 de grame de cocaină, peste 200 de grame și 20 de plicuri cu substanțe psihoactive, 38 de plicuri cu substanțe vegetale, 60 de kilograme de BMK (precursor pentru producerea de amfetamină), peste 16 kilograme de cannabis, 17 doze de LSD, 32 de comprimate de MDMA, 8 cântare electronice și 18 grindere.
 
În activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, luptători de la acţiuni speciale şi jandarmi.
                                                               
Exemple:
 
La data 13 decembrie a.c., politiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Arad, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Arad, au efectuat, în localitatea Curtici, o percheziție la locuința unui bărbat, de 35 de ani, din localitate, bănuit de trafic ilegal de droguri de risc.
 
În urma activităților desfășurate, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea confiscării 1,3 kilograme de cannabis, cântare și alte obiecte pe care persoana în cauză le-ar fi folosit pentru comercializarea drogurilor.
 
În baza probatoriului administrat, instanța de judecată a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic ilegal de droguri de risc.
 
 La data de 17 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna au surprins un tânăr, de 20 de ani, pe raza municipiului Brașov, în timp ce ar fi ridicat, de la un transportator privat, un colet livrat prin intermediul unei firme de transport internațional.
 
Întrucât existau indicii că în interiorul pachetului se aflau substanțe interzise, polițiștii l-au condus la sediu, pentru continuarea verificărilor.
 
La controlul coletului, au fost descoperite, disimulate într-un ambalaj de patiserie, 70 de grame de cocaină fără aditivi, valoarea de piață a acesteia fiind estimată la 15.000 de euro.
 
Persoana în cauză a fost condusă la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Covasna, în vederea continuării cercetărilor, iar pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile.
 
Operațiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.
 
Cercetările sunt continuate, sub aspectul comiteri infracțiunilor de introducere ilegală în țară de droguri de mare risc, trafic cu droguri de mare risc și deținere de droguri de mare risc.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii