Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:43 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni de ecologizare la Constanța. Ce au găsit polițiștii locali şi Polaris în două zone din municipiul Constanța (galerie foto)

ro

13 Mar, 2018 13:29 754 Marime text
În data de 12.03.2018, în intervalul orar 14.00-19.00, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală împreună cu reprezentanți ai societătii de salubrizare SC Polaris M Holding au continuat acțiunea de ecologizare și de depistare a persoanelor care răscolesc în ghenele de gunoi și care colectează materiale reciclabile pe raza municipiului Constanta.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Locale Constanța, Valentina Chiriță, acțiunea a avut ca scop îndepartarea de pe domeniul public a gunoaielor menajere în special peturi și altor materiale reciclabile colectate de persoanele fără adăpost sau care răscolesc prin gunoi în zona cuprinsă în perimetrul dintre Bulevardul I.C Bratianu, Bulervardul Aurel Vlaicu, Aleea Topolog, Strada Barbu Ștefănescu Delavrancea, strada Dezrobirii și Cartierul Compozitori.

Pe parcursul activității a fost depistată o persoană care răscolea în ghenele de gunoi, motiv pentru care a fost sancționată contravențional conform H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța și a fost solicitatat ajutorul lucrătorilor firmei de salubrizare pentru ridicarea unui sac de dimensiuni mari, încărcat cu peturi.

Pe strada Clopoței, zona Biserica Adormirea Maicii Domnului au fost găsiți 4 saci de dimensiuni mari cu peturi din plastic..

De asemenea, în zona Scolii de Arte și Meserii Albatros- strada Barbu Ștefănescu Delavrancea au fost găsiti 24 de saci cu materiale reciclabile.

Sacii în număr total de 28 au  fost predați pe bază de proces verbal firmei de salubrizare.

”Specificăm că în ambele locații unde au fost găsiți sacii nu au fost identificate persoane  care să facă referire la proveniența materialelor depozitate pe domeniul public” - a transmis Valentina Chiriță.


Acțiuni similare se vor derula zilnic, astfel  încât administrația publică locală să-și îndeplineasca misiunea de a asigura curățenia orasului.

”Având în vedere campania "Actioneaza responsabil! Atitudinea ta conteaza! " solicităm cetatenilor care intalnesc astfel de cazuri în care diverse persoane colectează peturi ori deseuri reciclabile  să ne acorde sprijinul pentru identificarea lor sesizând Dispeceratul Poliției Locale Constanța 0241484205, iar echipajele noastre vor interveni în regim de urgență. Pentru utilizatorii aplicației whatsapp, numărul de contact este 0799606142, cu rugamintea de a transmite fotografii cu ceea ce constată, locul și direcția de deplasare a acestora .
Numai împreună putem asigura un mediu sănătos în Municipiul Constanța!” - a mai transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Constanța. 

Sursa foto: Poliția Locală Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii