Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiune de donare de sânge la Limanu, judeţul Constanţa. Unde poţi dona

ro

26 Feb, 2019 07:13 1838 Marime text
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanâa, Primăria Comunei Limanu, Şcoala Gimnazială nr. 1 din localitatea Limanu şi Parohiile: Sf. Nicolae Limanu, Sf. Apostoli Petru și Pavel – 2 Mai, Sf. Mucenic și Arhid. Ștefan – 2 Mai îI organizează sâmbătă 02.03.2019, între  orele 08.30- 13.30, o acţiune de donare de sânge.
         
Sunt asteptate toate persoanele sănătoase din localitatile Limanu si 2 Mai  si din orice localitate învecinată care doresc să ii ajute pe pacientii care au nevoie de tratament transfuzional.
             
Pot dona sange persoane cu varsta cuprinsa intre 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani in functie de evaluarea medicala) cu greutatea peste 50 kg ( in functie de inaltime, constitutie), care nu au suferit de hepatita virala, tuberculoza, sifilis, malarie, infectie HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, etc.    
             
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt in evidenta  cu boli de inima, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sange.
             
Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice!
In ziua donarii se recomanda un micdejun usor (sandwich-uri, fructe, lactate) si minim 500 ml lichide.
Persoanele care efectueaza o donare completa (450 ml sange) beneficiaza la cerere de:
- 7 tichete de masa pentru produse alimentare;
- o zi libera , in ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, elevi, studenti si militari;
 - decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu/ resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange;    

Donatorii sunt aşteptaţi sâmbătă 02.03.2019, la Şcoala Gimnazială nr. 1  din localitatea Limanu, cu un act de identitate valabil, intre orele 08.30-13.30.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii