Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:51 06 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de donare de sânge la Cernavodă. Ce condiții trebuie să îndeplinească donatorii

ro

17 Dec, 2018 17:24 594 Marime text
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Spitalul Orășenesc Cernavodă, organizează joi 20.12.2018 între orele 08.30- 13.30 o acțiune de donare de sânge.
 
Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Cernavodă și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.
 
Potrivit Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, pot dona sânge persoane cu vârstă cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg ( în funcție de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, etc.
 
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inima, neurologice, alte boli cronice care ar contraindică donarea de sânge.
 
Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!
 
În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.
 
Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:
 
-7 tichete de masă pentru produse alimentare;
 
-o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari.
 
-decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge;
 
Donatorii sunt așteptați joi 20.12.2018 la Spitalul Orășenesc Cernavodă, cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii