Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:37 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de donare de sânge la Cernavodă

ro

15 Mar, 2016 18:48 1608 Marime text
 
Centrul Regioanl de Transfuzii Sanguine Constanța și Spitalul Orășenesc Cernavodă organizează sâmbătă, 19 martie, între orele 8.30- 12.30, o acțiune de donare de sânge.
 
Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Cernavodă și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament trasnfuzional.
 
Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă.
 
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reias că nu sunt în evidență cu boli inimă sau neurologice.
 
Cu două zile înainte de donare este interzic consumul de băuturi alcoolice!
 
În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor și minim 500ml lichide.
 
Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:
-7 tichete de masă pentru produse alimentare;
-o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, o zi scutire de la frecvența în ziua donării în cazul elevilor, studenților și militarilor;
-decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.
 
Cei interesați sunt așteptați sâmbătă 19 martie la Spitalul Orășenesc Cernavodă cu un act de identitate valabil.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii