Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Live text. Acțiune cu ocazia Centenarului 100 de copaci, plantaţi în parcul Tăbăcărie din Constanţa! Aproximativ 200 de constănțeni și-au petrecut sâmbăta astfel (galerie foto + video)

ro

27 Oct, 2018 09:28 3008 Marime text
Cu prilejul Centenarului, astăzi are loc evenimentul „Plantăm 100 de copaci în Tăbăcărie! Pentru 100 de ani de România”, avându-l ca iniţiator pe Cătălin Filişan. Constănţenii sunt invitaţi să planteze 100 de copaci. Evenimentul este organizat cu sprijinul: ing. Peis. Wendy Laura; ing. Hort. Gheorghe Coman; City Park; Brăileanu Iulian; Dorofte Dan; Stoenciu Daniel.

UPDATE 5 

Au fost prezente la evenimentul care a vrut să schimbe ceva în Constanța mult mai multe persoane decât se preconiza, cât și copii de vârste foarte mici care au ajutat la plantare. A fost un eveniment plin de căldura oamenilor, toți s-au strâns, s-au ajutat reciproc, deși nu se cunoșteau neaparat, s-au bucurat de eveniment la maximum. Copiii alergau, se jucau, erau total implicați în acțiune. Toată lumea împărțea unelte, păreri, impresii, despre faptul că astfel de evenimente ar trebui să se facă mai des, să unească oamenii pentru Constanța, pentru un restart, pentru o lume mai curată, mai puțin intoxicată și poluată.

UPDATE 4 

Constănțenii s-au împărțit în grupuri pe toată zona de lângă Hotelul Ramada. Grupurile sunt formate din trei-patru persoane. Multe dintre persoane au și câte un copil care ajută la plantare.

UPDATE 3 

Se va face o demonstrație la început, pentru ca cei prezenți să vadă cum trebuie plantați copacii. Acțiunea propriu-zisă se desfășoară de la Hotelul Ramada spre Pavilion pe toata lungimea lacului. Detalii despre modalitatea corectă de a pune în pământ sunt precizate, astfel: copacul trebuie să fie drept, se va pune în groapa, se bătătorește bine locul, se udă, se va pune un tutore pentru susținere. 

UPDATE 2 

"Am plantat deja un stejar roșu ca să arătam celor prezenți cum se va desfășura evenimentul. Și avem și niste borne pe care le vom dezveli la sfârșit. Acțiunea e organizată de noi, sponsorizată de City, și cu sprijinul Primăriei. O să se organizeze totul pe grupuri. Acțiunea este coordonată de ConstanțaRestart. Sărbătorim 100 de ani de Centenar prin plantarea a 100 de copaci. Un număr mare de constănțeni s-au implicat", a spus Cătălin Filişan. 


În motivația scopului pentru care are loc acest demers, Cătălin Filişan declară: "Îi plantăm pentru Constanța. Pentru că nu putem să mai stăm indiferenți. Acțiunile noastre sunt ferite de orice motiv politic. Este o activitate menită să unească constănțenii".

 În legătură cu locul unde a început aceast demers, organizatorul a afirmat:  "În km 4-5 am început . Toată vara am plantat. Încheiam anul cu această manifestație. Sunt peste 200 de oameni. Autoritățile sunt lângă noi și ne sprijină. Nu este important doar să plantăm copacii, trebuie să veniți să îi udați frecvent".

UPDATE 1 

La eveniment au participat nesperat de multe persoane printre care şi copii. Constănțenii s-au mobilizat într-un număr foarte mare.

Cei mici sunt extrem de încântați de acțiune și vor să participe,  în scopul de a ajutării planetei de a înflorii. Se vor planta 5 tipuri de copaci: catalpa, salix (salcie creaţă), populus simoni (plop simoni), pinus nigra (pin negru), acer platanoides (paltin câmp).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cetatean 27 Oct, 2018 19:29 mai bine se aduna GUNOAIELE ,un parc infect si execrabil plin de mizerie.