Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:58 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acord provizoriu pentru un dosar important din responsabilitatea MAI pentru perioada deținerii Președinției Consiliului UE. Ce prevede documentul

ro

05 Feb, 2019 18:17 818 Marime text
Președinția Română a Consiliului Uniunii Europene a obținut acordul provizoriu, în urma discuțiilor cu Parlamentul European, pentru două propuneri de regulamente care vor asigura interoperabilitatea sistemelor de informații europene.

Acest lucru va conduce la eficientizarea activității autorităților naționale competente, prin facilitarea identificării corecte a persoanelor și combaterea fraudelor pe teritoriul Statelor Membre. 

Cele două propuneri de regulamente vor introduce următoarele componente ale interoperabilității între sistemele de informații UE:

-         Portalul european de căutare, care ar permite autorităților competente să interogheze simultan mai multe sisteme de informații ale UE.

-         Un serviciu comun de comparare a datelor biometrice, care ar permite căutarea și compararea datelor biometrice din mai multe sisteme.

-         Registrul comun de date de identitate, care va conține date cu caracter personal ale resortisanților din țările terțe, disponibile în sistemele de informații ale UE.

-         Un soft de detectare a identităților multiple, care va verifica dacă datele de identitate căutate există în alte sisteme conectate, pentru a permite detectarea identităților multiple legate de același set de date biometrice. 

Noile reglementări nu modifică drepturile de acces la sistemele de informații UE, astfel cum se prevede în cadrul juridic relevant pentru fiecare sistem european de informații. 

Interoperabilitatea sistemelor de informații la nivelul Uniunii Europene este una dintre prioritățile asumate de Ministerul Afacerilor Interne din România pentru perioada în care țara noastră deține Președinția Consiliului UE.

Acordul preliminar va fi prezentat, în numele Consiliului, ambasadorilor UE pentru confirmare. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii