Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A şaptea solicitate a DNA pe numele Elenei Udrea, transmisă Camerei Deputaţilor

ro

16 Feb, 2015 14:15 1091 Marime text
Procurorul general, Tiberiu Nițu, a transmis azi președintelui Camerei Deputaților și ministrului Justiției solicitarea DNA de declanșare a procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale și încuviințarea arestării preventive a Elenei Udrea pentru noi fapte în dosarul „Gala Bute”, potrivit Agerpres.
 
"În conformitate cu prevederile art. 109 alin. 2 din Constituția României, art. 12 și art. 19 din Legea nr. 115/1999 republicată, privind responsabilitatea ministerială, art. 305 alin. 4 Cod procedură penală și ale Deciziei nr. 270 din 10 martie 2008 a Curții Constituționale, procurorul general al PÎCCJ a solicitat președintelui Camerei Deputaților declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Elena Udrea, fost ministru al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului și actual membru al Camerei Deputaților, sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de luare de mită, în perioada în care avea calitatea de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului", se arată într-un comunicat al Parchetului.

Totodată, Tiberiu Nițu a transmis ministrului Justiției cererea însoțită de referatul cauzei, în baza cărora să solicite președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputatului Elena Udrea sub aspectul celor trei infracțiuni noi reținute în sarcina acesteia și care formează obiectul unui dosar al DNA.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut luni sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale și arestării preventive a Elenei Udrea pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită.

În această cauză, Camera Deputaților a încuviințat urmărirea penală și arestarea preventivă pentru infracțiunile de abuz în serviciu; tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene; folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite; luare de mită.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii