Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:56 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kovesi, despre dosarul Elenei Udrea „A fost înregistrat înainte să vin eu la conducerea DNA”

ro

09 Apr, 2015 08:43 1093 Marime text
 
Dosarul Elenei Udrea a fost înregistrat la Direcţia Naţională Anticorupţie cu doi ani înainte ca Laura Codruţa Kovesi să preia şefia acestei instituţii. Dezvăluirea a fost făcută chiar de procurorul şef DNA, informează B1 Tv. 

„La momentul la care eu am preluat această funcție, dosarul care o viza pe Elena Udrea era deja înregistrat de doi ani de zile în Direcţia Naţională Anticorupţie. S-a dat o soluție inițială în acest dosar pe care eu am infirmat-o din motive de nelegalitate după care ancheta și-a urmat cursul”, a declarat Kovesi într-un interviu pentru Digi 24.

Între timp, procurorii anticorupţie au extins urmărirea penală în cazul fostului ministru al Turismului, care va fi cercetat acum și pentru spălare de bani în dosarul Gala Bute. Aceeaşi măsură a fost dispusă şi pentru Tudor Breazu.

„A fost extinsă urmărirea penală pentru spălare de bani și s-a pus în mișcare urmărirea penală. Procurorii suspectează că banii din geanta Nastasia ar fi fost duși în campanie alegerilor locale 2012. S-ar fi folosit de bani PDL București. Udrea a dat declarație. A demontat aceste presupuneri”, afirmă avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea.

Pe de altă parte, Silviu Progoană, fost candidat PDL, spune că nu Elena Udrea a adus bani. 

„Eram candidat. Mă ocupam pe program, campanie, nu de finanțare. Nu Udrea a adus banii. Toata lumea mergea la trezorierie, făcea donații și primeau chitanțe. Acum cine, cât a dat, nu e treaba mea. Nu eram amici. Ea președinte București, eu membru partid București. Eu am avut discuție cu Blaga să facem campanie la fel pe țară și pe București. Pe slogane era discuție cu Blaga, nu pe bani. Pe țară, campanie unitară pentru că erau mai multe sigle, alianțe Bucuresti să facă separat că e locală”, spune Prigoană. 

Procurorii suspectează că o parte din bani ar fi ajuns la PDL Bucureşti , prin donaţii fictive. Ar fi vorba de nu mai puţin de 21 de astfel de contracte cu o valoare de peste 1,5 milioane de lei.



Sursa: B1 Tv
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii