Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost descoperită leguma care previne mahmureala

ro

27 Dec, 2012 17:20 2561 Marime text

sparanghel-mic-dejun-paleo1.jpgCercetătorii au descoperit că mineralele şi aminoacizii din sparanghel pot preveni mahmurelile şi protejează ficatul de toxine.

Pe măsură ce Anul Nou se apropie, multă lume se pregăteşte să sărbătorească cu mai multe pahare de băuturi alcoolice, lucru ce urmează să se facă resimţit pe 1 ianuarie. Deşi mulţi oameni au auzit de un şir de „leacuri" pentru mahmureală, cel mai bun leac este prevenirea. Acum, o nouă cercetare confirmă acest lucru, sugerând că sparanghelul poate ajuta la prevenirea mahmurelilor.

Într-un studiu publicat înJournal of Food Science, cercetătorii de la Institutul pentru Ştiinţe Medicale şi de la Universitatea Jeju au descoperit că mineralele şi aminoacizii din sparanghel previn apariţia mahmurelilor şi joacă un rol de protector al ficatului. Consumul de alcool, mai ales cel cronic, este responsabil de apariţia mahmurelilor şi poate duce la stresul oxidativ al ficatului. „Toxicităţile celulare au fost reduse în mod semnificativ atunci când am aplicat un tratament cu extract din frunze şi lăstari de sparanghel", a explicat B.Y. Kim, coordonatorul cercetării. „Aceste rezultate oferă dovezi ce atestă existenţa unor funcţii biologice ale sparanghelului care ajută la reducerea efectelor negative ale alcoolului şi protejează celulele ficatului", a mai spus cercetătorul.

Citiți continuarea AICI !

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii