Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:41 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, despre misterul genţii Hermes „A costat în jur de 10.000 de dolari“

ro

24 Apr, 2015 10:22 883 Marime text
Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, a dezvăluit la România TV că clienta sa ar fi cumpărat geanta Hermes Birkin Crocodile cu 10.000-12.000 de dolari, şi nu cu 100.000 de dolari cu cât ar fi crezut Tudor Breazu că aceasta costă.

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, consideră că în cele 60 de zile de arest preventiv nu au fost aduse probe solide împotriva clientei sale.

„Din punctul nostru de vedere, arestul preventiv nu se mai justifică. Aşa cum aţi arătat, urmărirea penală e terminată, dosarul se află în fază de cameră preliminară, nu se mai primesc probe, se analizează ce a greşit, dacă a greşit şi se invocă acest lucru în faţa judecătorilor. Aşa cum se prezintă rechizitoriul în această etapă, este o copie fidelă a propunerii de arest preventiv din 25 februarie, anul curent. Mai exact, Parchetul n-a reuşit să aducă niciun fel de probă suplimentara, a rămas la nivel de suspiciuni şi astăzi. Aproape 60 de zile de arest preventiv nu au fost folosite de Parchet pentru a aduce probe împotriva Elenei Udrea. Ajung la concluzia că judecatorii sunt timoraţi de presiunea media foarte importantă, de presiunea opiniei publice care e formatată de media. Înaintea fiecărui termen în care se judecă libertatea Elenei Udrea apare câte un element nou", a afirmat Marius Striblea, potrivit România TV.

Totodată, avocatul Elenei Udrea a reacționat cu privire la ultimele informații apărute în rechizitoriul procurorilor anticorupție, potrivit cărora Elena Udrea ar fi achiziționat, prin intermediul Anei Maria Topoliceanu o geantă Hermes Birkin Crocodile, „al cărei preţ variază potrivit datelor existente pe site-ul ebay.com între 50.000 şi 100.000 de dolari", scrie România TV.

„Nu văd ce i-ar fi împiedicat pe procurori să spuna că această geantă ar fi costat câteva sute de mii (n.r. – de dolari). Vreau să specific că aproximarea asta între 50 000 şi 100 000 mi se pare departe de o evaluare exactă. Trebuie să fi acuzat că ai dat nişte bani exacţi pe un lucru şi această evaluare atât de exactă, cu ghilimelele de rigoare, îi aparţine domnului Breazu. El a spus că dupa părerea sa, mare evaluator de genţi, geanta ar valora între 50 000 şi 100 000. A cumpărat-o doamna Topoliceanu cu o suma pe care nu vrea s-o declare, dar pe care clienta mea a indicat-o că ajunge la maxim 30 000 de dolari şi a cumpărat-o cu 10 000, 12 000 pentru că atunci când o cumperi cash beneficiezi de un discount esenţial. Suma asta rezultă exclusiv din părerea domnului Breazu. Doamna Topoliceanu nu a spus nimic despre evaluare", a declarat Marius Striblea.

Totodată, avocatul Marius Striblea a subliniat faptul că „procurorii au înaintat dosarul în faţa instanţei este un avantaj pentru Elena Udrea. La momentul la care a fost arestată Elena Udrea existau exact aceleaşi probe în dosar ca şi acum. Deci nimic".Sursa: România TV
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii