Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A cerut 1.000 euro de la un deţinut în schimbul unei permisii de trei zile

ro

25 May, 2016 12:56 3543 Marime text
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au finalizat cercetările şi au dispus, pe data de 19 mai 2016, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor:
  • Dăianu Ioan Daniel, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită;
  • Mutu Dumitru Dan,  pentru comiterea infracţiunii de dare de mită;
  • Sărsan Toma Dacian, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. 
În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reținut următoarea situaţie de fapt: în luna aprilie 2016, agentul şef principal de penitenciar Dăianu Ioan Daniel din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu, a pretins suma de 1.000 euro de la deţinutul Mutu Dumitru Dan, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate în regim semideschis. În schimbul acestei sume, inculpatul Dăianu Ioan Daniel, în îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu, urma să formuleze o propunere de acordare a unei recompense pentru deţinut, constând într-o permisie de 3 zile.   
 
În baza acestei înţelegeri, la data de 28 aprilie 2016, inculpatul Dăianu Ioan Daniel a primit de la inculpatul Sărsan Toma Dacian suma de 500 euro, precum și două sticle de whisky, infracţiunea fiind constatată în flagrant.
 
În cauză, s-a dispus luarea măsurii sechestrului asigurător asupra sumei de 500 euro şi a celor două sticle de whisky care au făcut obiectul mitei, identificate în posesia inculpatului Dăianu Ioan Daniel.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj, cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii