Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

WIKILEAKS Ambasada SUA Rapoarte informale ale UE prognozeaza ca anumite institutii ale Romaniei ar putea risca sa fie capturate de grupuri de crima organizata

ro

28 Mar, 2011 15:10 1355 Marime text

In 2009, "CE era ingrijorata de recenta intensificare a activitatilor infractionale, dar si de numirea in functii la nivel inalt (inclusiv ministri adjuncti si sefi ai unor agentii guvernamentale cheie) a unor persoane cu trecut penal, de asteptarea unor investigatii de coruptie si chiar de presupusele legaturi dintre politicieni si lumea interlopa", se arata intr-o telegrama a misiunii diplomatice a SUA in Romania din 2009, clasificata "Confidentiala". Subiectul telegramei: "O furtuna perfecta: coruptia, statul de drept si reforma justitiei se afla in prim-plan in Romania".

"Contactele din Comisia Europeana sunt de asemenea preocupate de problema" infractionalitatii, se arata in telegrama din 2009 in care este abordata problema intensificarii infractionalitatii intr-o tara in care guvernantii au decis importante taieri bugetare. "Dorina Nastase, seful sectiei politice a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, ne-a spus ca CE era ingrijorata de recenta intensificare a activitatilor infractionale, dar si de numirea in functii la nivel inalt (inclusiv ministri adjuncti si sefi ai unor agentii guvernamentale cheie) a unor persoane cu trecut penal, de asteptarea unor investigatii de coruptie si chiar de presupusele legaturi dintre politicieni si lumea interlopa".

"Nastase a facut aluzie la existenta unor rapoarte informale ale UE care, cu mai mult de un an in urma, prognozeaza ca - in conditii de dificultati economice si de crestere a coruptiei - anumite institutii ale statului roman ar putea risca sa fie capturate de grupuri de crima organizata. In acelasi timp, a declarat aceasta, au existat asteptari ca miscarile sociale s-ar putea intensifica in urma reducerilor bugetare".

http://www.hotnews.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii