Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:34 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Sunteţi mulţumiţi de modul în care Primăria a gestionat deszăpezirea municipiului Constanţa? (galerie foto)

ro

15 Jan, 2017 16:53 16773 Marime text
Începutul lunii ianuarie a paralizat municipiul Constanţa. Drumuri înzăpezite, troiene cât munţii Dobrogei pe trotuare, gunoaie neridicate zile în şir. Constănţenii şi-au exprimat nemulţumirile şi au sesizat pe Facebook situaţia de disconfort cu care ne-am confruntat. Ei au semnalat faptul că străzile au fost deszăpezite parţial sau deloc sau faptul că gunoiul menajer nu este încă ridicat în mai multe cartiere.
 

„Intersecţiile şi staţiile de autobuz sunt încă sub zăpadă. Sau acum, sub o mare de apă cu zăpadă, prin care pietonii sunt obligaţi să treacă, deoarece altfel chiar nu au pe unde. Acestea nu trebuiau şi ele deszăpezite?“, a scris Anca-Maria G.

„Începând de vineri şi până în prezent, toate străzile secundare din perimetrul Mihai Viteazu, bulevardul Mamaia, Ştefan Mihăileanu, Ştefan cel Mare sunt impracticabile. Nu s-a făcut nicio minimă deszăpezire, deşi au fost numeroase sesizări pentru aceasta. Răspunsurile generate automat de către dvs. privind înregistrarea acestor sesizări nu creează niciun confort şi nu aduc o rezolvare situaţiei. Vă rog să comunicaţi în mod public care sunt acţiunile pe care le-aţi întreprins pentru rezolvarea fiecărei sesizări în parte, care sunt modalităţile de verificare a contractorilor dvs. în problema deszăpezirii şi dacă aţi solicitat sancţiuni contractuale pentru îndeplinirea defectuoasă a obligaţiilor“, a semnalat Isabela B.

 

„În zona Piaţa Griviţei, mai exact pe străzile Căpitan Petre Romulus, George Enescu, Daciei, Mihăileanu, nu s-a intervenit cu niciun utilaj pentru deszăpezire nici la prima ninsoare, nici la a doua. Este strigător la cer“, a scris Roxana D.


Acestea sunt doar câteva dintre sesizările făcute de constănţeni pe pagina de Facebook a Primăriei Constanţa.

 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează sondajul de opinie cu întrebarea:
 

Sondaju s-a încheiat pe data de 22 Ianuarie 2017

De asemenea, vă rugăm să ne trimiteţi, într-un comentariu, părerea dumneavoastră cu privire la tema propusă, dar şi să ne semnalaţi situaţiile neplăcute cu care v-aţi confruntat în ultimele zile.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

 • Bobocea Elena 17 Jan, 2017 13:39 Autoritatile locale nu au depus niciun efort pentru deszapezire. Au trecut putin cu lama pe bulevarde si atit, din pacate ! Nicio strada nu a fost realmente curatata, deszapezita. Desi platim taxe si impozite la fel ca cetatenii ce locuiesc pe bulevarde, noi, cei de pe strada Marasesti, nu am beneficiat NICIODATA de o curăţare a strazii. Anul acesta, nici macar strada Maramures nu afost deszapezita sau curatata. Desi noi, marea majoritate a cetatenilor de pe str. Marasesti, ne-au curatat trotuarele, nu au putut scoate masinile sa circulam in toata saptamina 6-13 ianuarie. Credeti ca cineva ne va auzi ? Se vor lua masurile necesare sa nu ne mai confruntam la viitoarele ninsori cu asemenea situatii ???
 • fara nume 17 Jan, 2017 13:08 Primariile sunt obligate sa mentina la un nivel bun si foarte bun traficul pe drumurile publice, indiferent ca sunt conditii de iarna (ninsoare) sau de vara (aglomeratia traficului). Acest lucru trebuie sa se faca prin orice mijloace. Intrucat Constanta este un oras destul de aglomerat, de la an la an, de tot mai multe masini, dupa 2 saptamani de la caderea primei ninsori, ar fi trebuit sa vedem masini care cara zapada din oras, nu sa o dea pe trotuar, sa faca munti de zapada si altele.
 • Cristina 17 Jan, 2017 06:53 Pe str. Ion Ursu nu a intervenit nicio madina de deszapezire, e dezastru, nu putem scoate masinile din parcari. Pe str. Liliacului, Km.4-5 se circula pe o singura banda, microbizele 303 si 305 derapeaza, iar in jurul scolii nr. 37 este ceva de nedescris, avand in vedere ca au inceput copiii scoala. Dezastru in toata regula!!!!!
 • Paul 16 Jan, 2017 17:54 Nu s-a facut mimic pantru dezapezire iar de trei sapatamani pe foarte multe strazi nu s-a ridicat gunoiul
 • ALEX 16 Jan, 2017 13:50 Avand in vedere ca pe strada mea inca mai e zapada si trebuie sa fac off-road cu o tentativa de masina, tentativa zic deoarece dupa dezapezirea asta gestionata perfect am ramas fara planetare, bielete, capete de bara etc... cred ca s-au descurcat de minune.. daca vrei sa schiezi in Constanta e perfect.... PATETIC !
 • Vlad 16 Jan, 2017 10:48 Daca in fata primariei parcarea este plina de zapada ce sa mai vorbim?
 • Chirilescu Mariana 16 Jan, 2017 10:44 Pe langa faptul ca am innotat in zapada o saptamana pentru ca ei au asteptat sa se topeasca singura in loc sa faca ceva, gunoiul de la ghena a fost ridicat dupa o saptamana...inchipuiti-va cat gunoi era de la 4 blocuri, focar de infectie deja...
 • Dinescu Marian 16 Jan, 2017 09:55 Pe Strada Ion Păun Pincio nu a fost ridicat gunoiul de când s-a așternut zăpada, iar acum este un amestec de zăpadă și gunoi.
 • Eu 16 Jan, 2017 07:23 Bulevardele curățate o banda si jumătate, Intersecțiile cu mormane de zăpada, străzile din cartiere necurățate!
 • Mihaela 16 Jan, 2017 03:30 Sunt extrem de nemultumita asupra modului cum s.a actionat pentru deszapezire. Locuiesc in Poarta 6 si zona a fost de nepatruns multe zile, dupa care a ramas de rupt masini, pentru ca prezenta volelor a fost formala. Activitatea mea si a familiei mele a avut de suferit.
 • Maris vox 16 Jan, 2017 02:29 Vrem sa vedem NOTA DE PLATA a acestor asa zise deszapeziri.
 • nerelevant 15 Jan, 2017 20:41 Pe lângă toate nefacutele, adăugați "stațiile TAXI".
 • nerelevant 15 Jan, 2017 20:41 Pe lângă toate nefacutele, adăugați "stațiile TAXI".
 • 722ddd 15 Jan, 2017 20:38 Macar daca faceau ceva in jurul scolilor si gradinitelor nu numai in fata primariei de ce numai Polaris are exclusivitate sunt toti in aceasi cardasie de dinainte . Sa fie cercetate toate licitatiile si contractele iar c3i care trebuiau sa-si faca treaba si nu au facut-o sa plateasca sau sa nu fie platiti . Primarul o fi in concediu ?
 • George 15 Jan, 2017 20:19 In faleza nord ,in zona azilului de bătrâni a fost foarte rău,culmea e că azilul de bătrâni și în general bătrânii(pensionari)sunt fabrica de voturi a psd-ului,și cand înotam prin zăpadă sa ma duc la munca ii vedeam pe cei de la azil cum nu puteau ieși să-și cumpere ceva de la magazin,,,Haideți sa nu mai înjurăm și să spunem unde a fost mai rău,pt ca rău a fost în tot orașul,in toate cartierele,când a trebuit să votăm atunci trebuia să facem ceva...Acum este târziu!!!!😖😖😖
 • Iuliana 15 Jan, 2017 20:03 Buna seara.Din pacate,nu suntem deloc multumiti deoarece in cartiere nu s-a facut deloc deszapezirea.Nu putem scoate masinile de o saptamana .Cei care le-au scos au reusit sa isi distruga masinile.Poarta6