Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:50 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Sunteţi de acord cu reintroducerea serviciului privind ridicarea automobilelor parcate neregulamentar?

ro

30 Jan, 2017 00:00 7643 Marime text
În perioada imediat următoare, la nivelul municipiului Constanţa va funcţiona, din nou, serviciul de ridicare, transportare şi depozitare a maşinilor parcate neregulamentar. Şi asta pentru că, de aproximativ o săptămână, se află în vigoare hotărârea pentru „completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1391/2006“. Pe scurt documentul mai sus precizat face referire la ridicarea automobilelor parcate neregulamentar.
 
În lipsa unor parcări, chiar şi cu plată, reactivarea acestui serviciu, cel puţin la nivelul municipiului Constanţa, nu este agreată de toată lumea.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează sondajul de opinie cu întrebarea:

Sondajul s-a încheiat pe data de 2 Februarie 2017

Amintim că, în Constanţa, de serviciul de transportare şi depozitare a maşinilor parcate neregulamentar s-a ocupat, până la data de 1 aprilie 2015, SC Litoral Connect SRL.
 
Potrivit hotărârii pentru „completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1391/2006“, transportul vehiculului ridicat la locul de depozitare nu se mai execută dacă, până la iniţierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul autoturismului se prezintă la locul ridicării şi este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. În acest caz, se achită contravaloarea operaţiunii de ridicare.
 
Depozitarea se face numai în spaţii corespunzătoare, special amenajate de către administratorul drumului public. Pe perioada depozitării, vehiculele ridicate se află în paza administratorului drumului public. Administratorul drumului public răspunde pentru eventualele avarii cauzate vehiculului ca urmare a efectuării operaţiunilor de ridicare, transport şi depozitare, în condiţiile prevăzute de lege.
 
Vehiculul ridicat se restituie după ce se face dovada achitării tarifului aferent operaţiunii/operaţiunilor efectuate, în baza documentelor care atestă proprietatea ori deţinerea legală a acestuia. Programul de restituire a vehiculelor depozitate în spaţiile special amenajate se asigură prin serviciu continuu, pe durata a 24 de ore.

Citeşte şi: 

Şeful Poliţiei Rutiere - „Este o idee minunată“
Când vor fi ridicate în Constanţa maşinile parcate neregulamentar? (document)
 

De mâine se ridică mașinile parcate aiurea. Intră în vigoare HG 965/2016. Când poate fi ridicată mașina. Cum parcăm pe trotuar

Proiect MAI
Maşinile parcate neregulamentar în Constanţa vor fi din nou ridicate. Avem toate detaliile (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gogu 31 Jan, 2017 21:57 sa fim seriosi. primaria nu va ridica parcari supraterane/subterane in constanta. pe de alta parte nu stiu cati soferi ar fi dispusi sa dea 1,5/2 lei pe ora. asa cu o taxatoare o rezolvi mai repede cu 1-2 lei pe toata ziua, sau cu parcarea masinii pe unde apuca, ca sa nu plateasca ceva. cat priveste ridicarea masinilor, acest aspect ar trebui stabilit clar cand decide politistul rutier, nu local, sa ridice masina. pentru ca au fost o gramada de abuzuri facute de politistii locali, chititi sa dea amenzi "pentru ca asa a zis sefu' sa faca". pentru cei care parcheaza masinile ca nesimtitii, nelasand spatiu nici pentru o pisica, da, este o solutie. pentru cei care opresc masinile pe bulevarde, lasand avariile pornite si blocand o banda "doar pentru a se duce la chiosc sa-si ia un pachet de tigari", da, este o solutie. problema e ca tocmai cei care merita sa li se ridice masinile nu vor avea de suferit.
  • Costel 31 Jan, 2017 11:11 De ridicarea zăpezii nu se ocupa primăria din poliția?
  • Ralu 30 Jan, 2017 20:28 Si ce firma va mai asigura ridicarea masinilor? Se vor impune acelasi taxe stabilite doar pe criteriul impus de firma care urmareste inregistrarea profitului? Daca s-a rezolvat cu legalitatea acestor probleme si Primaria este sigura ca cetatenii au unde parca, mai ales in apropierea institutiilor publice, atunci se justifica ridicarea masinilor. Din pacate la noi nu se rezolva probleme si nu se gasesc solutii pentru a evolua ci doar se satisfac interese de grup.
  • BARZALE STEFAN 30 Jan, 2017 19:51 nu sunt de acord deoarece este un abuz al pol.locale iar firmele care vor ridica masinile sunt cunostiinte ale edililor sau pol.rutiere. Oricum acest lucru va duce la abuzuri ,vezi cazul de ridicare masina cu proprietarul inlauntru.Parcari nu sau mai facut iar nr.de masini a crescut ,asa cum este normal
  • Ene 30 Jan, 2017 16:46 Dar de dezapezire nu se mai ocupa nimeni?
  • ileana 30 Jan, 2017 14:38 Atata,timp,cat nu se fac parcari,in genul celei de la spital,nu!
  • cami 30 Jan, 2017 06:28 da, de acord cu ridicarea dar dupa ce se construiesc parcari pe 2-4-7 niveluri, cat permite amplasamentul!