Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie 55% dintre constănţenii participanți cer locuri de parcare şi nu sunt de acord cu sancţionarea celor care parchează vehiculele pe trotuare!

ro

11 Feb, 2019 00:00 3495 Marime text
Primăria a anunţat că va începe ridicarea maşinilor parcate neregulamentar. Totodată, a anunţat şi câţi bani vor scoate din buzunar cei care vor mai parca pe spaţiul destinat pietonilor sau în zonele în care au fost montate pavele.
Conform art. 9, pct. 35 din HCLM nr.184/2013, oprirea/staţionarea autovehiculelor pe trotuare se sancţionează cu amendă de la 400 la 800 de lei. Totodată, conform prevederilor art. 142, lit. n din OUG nr. 195/2002 (R), cu modificările şi completările ulterioare, privind circulaţia pe drumurile publice, „se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, cu excepţia situaţiei în care administratorul drumului public a executat amenajări care respectă prevederile art. 144 alin. (2) şi (3)”.

În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa, a derulat un sondaj de opinie cu următoarea întrebare: „Sunteţi de acord cu măsura Primăriei Constanţa de sancţionare a celor care parchează sau staţionează cu vehiculele pe trotuare?”. Peste 620 de cititori au participat la sondaj. 45% dintre respondenţi sunt de acord cu măsurile anunţate de autorităţi, în timp ce 55% au spus un „NU” hotărât campaniei municipalităţii.
 
O parte dintre cititori au lăsat şi comentarii pe marginea sondajului lansat de cotidianul nostru, pe care le redăm mai jos. Facem menţiunea că majoritatea cititorilor nemulţumiţi invocă lipsa locurilor de parcare în municipiu.
 
Ileana spune că nu este de acord cu această măsură. „Nu sunt de acord! Atâta timp cât nu faci parcări ,dar dai avize pentru tot felul de construcţii fără a avea parcări, mi se pare că primăria a pus carul, înaintea boilor!”.
 
Un cetăţean din zona Delfinariu spune: „În condiţiile în care vii de la serviciu stresat, obosit şi enervat la culme de ceea ce se întâmplă în trafic şi nu găseşti loc de parcare nici măcar pe trotuar… Mai dai două-trei ture pe străduţele din cartier… poate-poate pleacă cineva şi se eliberează vreun loc. De trotuare renovate nici nu se pune problema… rişti să-ţi rupi picioarele oricum.. că mergi pe trotuar sau pe strada e acelaşi lucru.. gropi şi denivelări la tot pasul. Dacă mai ai şi un copil cu tine pe care vrei să-l duci în parc (de menţionat ca singurul parc cât de cât decent este Tăbăcăriei, unde, dacă te plimbi pe marginea lacului, rişti să ajungi direct în el) trebuie să fi cu ochii în şapte. Aşa că, domnilor, dacă vreţi să dat amenzi, creaţi locuri de parcare şi reasfaltaţi străzile şi trotuarele”.
 
G. Breban afirmă într-un comentariu: „Sunt prima persoană care îşi doreşte să fie respectate regulile de circulaţie şi de convieţuire în comunitate, dar atâta timp cât nu există locuri de parcare, cum să fii amendat pentru că te chinui să găseşti un spaţiu unde să îţi Iaşi maşina, acasă sau pe unde ai treabă, unde munceşti pentru a avea din ce să plăteşti taxe şi impozite locale? Plătim impozite pentru autoturisme!!! Ar trebui să existe parcări la preţuri decente, trotuarele sunt pline de gropi şi denivelări unde rişti sa te accidentezi dacă se repară vreun trotuar, se pun nişte borduri înalte de trebuie să iei copilul în braţe pentru a trece de pe trotuar pe stradă. Hai să nu mai punem căruţa înaintea boilor şi să ne gândim la toate aspectele comunităţii, în interesul tuturor. Poate ar trebui să se facă public ce sumă se adună din amenzi şi în ce scop sunt folosiţi aceşti bani”.
 
Nelida este de părere că „românului, oricâte parcări i-ai face, tot în faţa blocului vrea să parcheze deoarece de la locul de parcare până la bloc sunt câţiva paşi de făcut!”
 
Mădălina afirmă, la rândul ei, că va fi de acord cu măsura ridicării maşinilor şi aplicării unei contravenţii, „doar atunci când oraşul Constanţa va fi sufocat de locuri de parcare. Până atunci, ce fac, îmi urc maşină la etaj 6, o iau la subraţ în oraş cât staţionez? Lucrurile nu au nicio logică, nu sunt suficiente locuri de parcare!“
 
Şi Cătălin din Constanţa a spus că va fi de acord cu sancţionarea conducătorilor auto doar atunci când se vor crea noi locuri de parcare. „Parcări supraetajate, nu blocuri între blocuri”, spune constănţeanul.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • unu 12 Feb, 2019 18:13 sa nu se ridice masinile,ca asa vor unii....dar pietonii pe unde merg???? ne-am c-am saturat sa folosim soseaua ca vor unii sa isi tina masinile pe trotuare toata ziua presa constanteana ii plange pe soferi ca nu au locuri de parcare,dar de ce nimeni nu face un articol cum ca 75-85% din masini sunt parcate neregulamentar si pietonii nu au dreptul de a folosi trotuarele???
  • dan t.coman 11 Feb, 2019 10:00 55% dintre cei ce citesc siteul vostru și vor să și răspundă nu înseamnă, niciodată, 55% dintre constănțeni.