Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Aproape jumătate din respondenți doresc ca noul an școlar să înceapă online!

ro

07 Sep, 2020 00:00 1899 Marime text
  • În urma unui sondaj de opinie inițiat de ZIUA de Constanța, aproape jumătate din respondenți au optat pentru școala online
  • Doar 15% dintre respondenți ar alege varianta hibrid de școală, și 38% doresc să meargă elevii la școală
Fiecare unitate de învățământ se pregătește, chiar în aceste clipe, de deschiderea anului școlar 2020-2021, care alături de semestrul al doilea din cel precedent, va fi caracterizat de incertitudine. Cotidianul ZIUA de Constanța a lansat un sondaj acum o săptămână unde am întrebat ce variantă preferă respondenții cu privire la începerea anului școlar – școală fizică, hibrid sau online.
Cu mai puțin de 2 săptămâni până când ar trebui ca cei mici să meargă la școală, nu știm încă în ce mod se vor desfășura orele.
Există în plan trei scenarii, iar la data de 8 septembrie ar trebui definitivat fiecare scenariu în parte și ce instituții de învățământ vor aborda fiecare dintre cele trei variante puse la dispoziție de autorități. Pentru cei care au o rată în județ de sub un caz la mia de locuitori, elevii vor putea merge la școală, fiind respectate măsurile de igienă și distanțare socială. Între 1 caz și 3 la mia de locuitori, elevii vor avea un sistem hibrid – 2 săptămâni vor învăța de acasă, 2 săptămâni de la școală, în câte două grupe. Al treilea caz, cel pesimist, toată lumea învață de acasă, când cazurile depășesc numărul de 3 la mia de locuitori.

În acest context, cotidianul ZIUA de Constanța a lansat un sondaj de opinie care să chestioneze atât părinții, dar și elevii, despre situația prezentată mai sus, cu următoarea întrebare: „Cum preferați să înceapă noul an școlar – online, fizic la școală sau hibrid?”.
Școala online a câștigat cu 47%, în timo ce doar 15% din părinți ar alege varianta școlii hibrid. 38% din respondenți au spus că vor să meargă elevii la școală. 693 de persoane au răspuns la sondajul de opinie.

Redăm mai jos câteva dintre opiniile cititorilor ZIUA de Constanța:
„Mda... din comentarii văd că doar cei cu copii mai mari vor fizic pentru că aceștia își pot purta singuri de grijă să zic așa...”
„Fizic la scoala(copii au nevoie de socializare,de contact fizic direct)ce a fost pana acum online ,nu a fost scoala”
„Băiețelul meu va trece în clasa a IV-a și ....prefer on line.La fel și el.Este un copil bun la învățătură  și nu îmi fac probleme.Sănătatea si siguranța lui sunt mai importante.”
„Online dar sa de-a și tablete promise că nu toți copii au telefoane”
„fizic la scoala,intre elevi sa existe concurenta si sa poata socializa,ca suntem oameni nu turme de mascati”
„Cine naiba a făcut sondajul pe țară, în care se spune că 60% dintre părinți vor ca ,copiii lor sa meargă la școală, când pe unde citesc ,părinții vor online?Parca ar fi un moft si trebuie sa alegem.Este un virus ucigaș, care nimeni nu stie cum circula.Tot ce știm este ca te pune la pământ sau in pământ. Copiii noștri nu sunt cobai pentru experimentul lor. Cine naiba a făcut sondajul pe țară, în care se spune că 60% dintre părinți vor ca ,copiii lor sa meargă la școală, când pe unde citesc ,părinții vor online?Parca ar fi un moft si trebuie sa alegem.Este un virus ucigaș, care nimeni nu stie cum circula.Tot ce știm este ca te pune la pământ sau in pământ. Copiii noștri nu sunt cobai pentru experimentul lor.”
„Varianta on-line nu este cea mai buna, însă coroborând cu faptul ca ministerul edeucatiei și ministerul sănătății nu își asuma răspunderea prin a asigura siguranța sănătății copiilor, părinții care accepta varianta fizic la școala sunt inconștienți din punct de vedere al asigurării sănătății copiilor. Trebuie gândit ce se poate întâmpla in viitor. Părinții trebuie sa se solidarizeze pentru a fi asigurate de autoritățile responsabile siguranța sănătății copiilor și educație corespunzătoare in aceste condiții deosebite. Sa lași copii sa ajungă la școala transferând răspunderea printr-o declarație pe proprie răspundere a părintelui sau sa pui profesorii sa trieze copii la intrarea la clasa este o mare lașitate și o fuga de răspundere a statului. Nu fiți naivi, sănătatea odată afectată de un virus fără speranța de tratament imediat este greu de remediat.”
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii