Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tagliatelle cu dovleac

ro

30 Sep, 2011 01:00 1949 Marime text
tagliatele.jpgDovleacul va aroma pastele asa cum nu va puteti imagina.

Timp de preparare:

Rapid

Numar de portii:

2

Complexitate:

usor

Ingrediente principale:

salvie, pancetta, dovleac, paste, tagliatelle, parmezan

Ingrediente

2 linguri ulei de masline
10 frunze de salvie
1 ceapa, curatata si tocata
75g pancetta, taiata
200g miez de dovleac, ras
sare si piper negru proaspat macinat
150g tagliatelle
30g parmezan proaspat ras

Mod de preparare

Incalziti uleiul intr-o oala, adaugati frunzele de salvie si prajiti timp de 30 de secunde, apoi scoateti-le pe un prosop de bucatarie pentru a elimina uleiul in exces.

Adaugati ceapa si caliti la foc mic timp de 5 minute pana se inmoaie, dar sa nu devina maronie. Adaugati pancetta si gatiti timp de 5 minute pana se rumeneste.

Adaugati dovleacul si 400ml apa. Acoperiti si lasati la fiert timp de 30 de minute pana amestecul capata consistenta unui sos mai gros.

Intre timp, puneti o oala cu apa sarata la fiert. Adaugati tagliatelle si fierbeti timp de 10 minute. Scurgeti pastele, adaugati-le in sosul de dovleac si asezonati. Adaugati parmezanul si 4 frunze de salvie, rupte fasiute.

Serviti in doua boluri si garnisiti cu frunzele de salvie ramase.

Sursa Ecuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii