Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:08 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul Natura Fructul de Longan este ușor sedativ, determinând o stare de relaxare

ro

07 Feb, 2022 00:00 2279 Marime text
 
  • Coaja fructului foarte copt are o aparență mată, maronie, ca o scoarță
  • Fructul este dulce, zemos și succulent – și este folosit proaspăt ca și desert, sau pentru prepararea unor compoturi

Dimocarpus longan, cunoscut mai obișnuit sub numele de LONGAN este un arbore tropical ce produce fructe comestibile. Este unul dintre cei mai cunoscuți membrii ai familiei Sapindaceae – de care aparțin și fructele numite Lychee – și este native din Asia sudică.
 
Longan-ul este numit și ochiul dragonului pentru că fructul seamănă cu un glob ocular când fructul este în coajă. În interior, fructul alb și translucid are o sământă închisă la culoare, mica, rotunda și dură, lucioasă – de parcă este data cu un lac negru.
 
Coaja fructului foarte copt are o aparență mată, maronie, ca o scoarță, fiind destul de dură – și se poate crăpa prin presiune – permițând pulpei să fie langan.
 
Arborele Dimocarpus longan este mereu verde, de dimensiuni medii (6-7 metri) și sensibil la frig și îngheț. Preferă solul nisipos și are fructe ceva mai târziu în an, decât lychee-ele.
 
Fructul este dulce, zemos și succulent – și este folosit proaspăt ca și desert, sau pentru prepararea unor compoturi (ca și lychee-le). Semințele și coaja nu sunt consumate.
 
Ca și efect terapeutic, se pare că este ușor sedativ, determinând o stare de relaxare (oricum, consumul aromatelor fructe este o placere în sine!). Fructele luate de la firma Orkos au avut o aroma de vanilie și au fost consummate cu foarte multă placere într-un week-end.

Articol și foto preluate de pe centrulnatura.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii