Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Supa crema de dovleac cu lapte de cocos

ro

16 May, 2011 18:22 2241 Marime text

25659_1l.gifIngrediente:

700-800 gr. dovleac
1 ceapă
400 ml lapte de cocos neîndulcit
600 ml supă de legume
1 lingură ghimbir răzuit
2 linguri ulei
sare
puţin Chili (fără seminţe)
50 gr. Chorizo feliat foarte subţire
şi/sau seminţe de dovleac prăjite
şi/sau ulei de dovleac

Ceapa se curăţă şi se taie în bucăţi mărişoare. Dovleacul se curăţă de coajă, dacă este Hokaido, se poate fierbe cu coajă cu tot. Se taie în bucăţi. Se răzuieşte ghimbirul.

Într-o cratiţă se pune uleiul la încins şi se adaugă ceapa. Se căleşte puţin, apoi se adaugă dovleacul şi ghimbirul. Se amestecă puţin şi se stinge cu supa de legume. Se adaugă sarea, ardeiul iute şi laptele de cocos. Se lasă să dea în clocot, apoi se reduce temperatura şi se lasă să fiarbă vreo 20 minute până când dovleacul devine moale.


Feliile de Chorizo se taie în fâşii late cam de un cm. şi se prăjesc în puţin ulei. Fiind subţire, salamul se va prăji foarte repede. Se ia şi se pune pe un şerveţel de hârtie să se scurgă de grăsime.

Alternativ se pot folosi alte feluri de salam cu şuncă, sau şuncă Serano, care să contrasteze cu dulceaţa dovleacului. Se poate chiar şi fără mezeluri - supa se poate servi fie cu crutoane de pâine, sau cu sâmburi şi câţiva stropi de ulei de dovleac.

Când e fiert dovleacul se ia cratiţa de pe foc şi se piurează cu un mixer vertical. Eu obişnuiesc să strecor supa printr-o strecurătoare. Supa nu trebuie să fie prea groasă, dar nici prea subţire. Se gustă supa şi se potriveşte de condimente.

Se pune supa în farfurii şi se serveşte cu feliuţele de Chorizo. Se decorează eventual cu seminţe de dovleac.

Reteta preluata de pe http://www.petitchef.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii