Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Strudel de vara

ro

27 Jun, 2011 19:19 2542 Marime text

strudel_cu_branza_si_visine_de_vara.jpgDe vara, intr-adevar! Prajitura asta racoroasa ne pica intotdeauna foarte bine.

Ingrediente:

un pachet de foi de placinta
16 linguri de zahar
4 oua
2 linguri de smantana
700 de grame de branza proaspata de vaci
700 de grame de visine fara samburi (congelate, din compot sau proaspete)
2 plicuri de zahar vanilat
3 linguri pline de gris
ulei pentru uns foile

Visinele se amesteca cu 8 linguri de zahar si cu grisul (Daca sunt foarte zemoase mai adaugati o lingura de gris).

Branza dulce se amesteca cu 3 oua, 6 linguri de zahar si zaharul vanilat.

Pe un prosop de bucatarie curat se aseaza o foaie de placinta, se pensuleaza cu ulei (nu mult, nici nu e nevoie sa fie acoperita toata suprafata, doar unde si unde) iar la una dintre margini se aseaza una dintre umpluturi.


Se ruleaza cu ajutorul prosopului si se pastreaza la extremitatea opusa a acestuia.

Se aseaza pe prosop o alta foaie, se pensuleaza putin ulei (atentie, daca vi se par foile cam uscate va recomand sa le pensulati cu o emulsie de apa si ulei!) se aseaza cealata umplutura si se ruleaza din nou, ruloul rezultat fiind asezat lipit de primul. Pe prosop se aseaza o alta foaie (daca e prea mica suprapuneti doua) se pensuleaza din nou cu putin ulei si se incepe rularea din partea opusa, ruland in interiorul foii primele doua rulouri, unul lipit de celalalt.

Strudelele astfel obtinute (dintru-n pachet rezulta 4 strudele) se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt, se infunda/preseaza usor capetele sa nu iasa umplutura si se pensuleaza cu ulei.

Din oul si cele doua linguri de zahar ramase cu smantana se face un amestec care se repartizeaza pe toata suprafata strudelelelor. Se dau strudelele la cuptorul preincins la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute (pana se rumenesc frumos). Se asteapta sa se racoreasca - prajitura este delicioasa atat calduta cat si rece - si se portioneaza. Se presara cu zahar pudra inainte de a fi servita.

Reteta preluata de pe http://www.retetecalamama.ro/2009/03/strudel-de-vara.html



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii