Macrou la grătar
Macrou la grătar
3410
Marime text
Macroul la grătar/plită (caballa a la plancha)
este un peşte foarte iubit în Spania, în special în nordul basc. Peşte oceanic,
gras şi consistent, macroul se găteşte simplu şi se serveşte cu legume la
grătar. Încercaţi-l alături de un sos simplu dar eficient, un soi de mujdei cu
roşii.
Porţii: 3
Timp de preparare: 45 minute
Ingrediente:
3 bucăţi macrou
5-6 linguri ulei de măsline
1 lămâie
sare
piper
pătrunjel tocat
pentru sos
2 roşii
3 linguri mujdei
Preparare:
Curăţaţi peştii: îndepărtaţi-le capul şi intestinele.
Ungeţi peştii cu ulei. Asezonaţi cu sare şi piper.
Frigeţi peştii pe grătar sau plită.
Luaţi peştii de pe grătar şi stropiţi-i cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie.
În paralel, preparaţi un mujdei.
Decojiţi roşiile, tăiaţi-le şi îndepărtaţi-le seminţele.
Pasaţi pulpa de roşii şi amestecaţi-o cu mujdeiul.
Serviţi peştii cu sosul de mujdei cu roșii şi legume la grătar (ardei, dovlecei, vinete, roşii, etc.)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi


