Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Macrou la grătar

ro

20 Aug, 2011 02:55 2729 Marime text
macrou.jpgMacroul la grătar/plită (caballa a la plancha) este un peşte foarte iubit în Spania, în special în nordul basc. Peşte oceanic, gras şi consistent, macroul se găteşte simplu şi se serveşte cu legume la grătar. Încercaţi-l alături de un sos simplu dar eficient, un soi de mujdei cu roşii.

Porţii: 3

Timp de preparare: 45 minute

Ingrediente:

3 bucăţi macrou

5-6 linguri ulei de măsline

1 lămâie

sare

piper

pătrunjel tocat

pentru sos

2 roşii

3 linguri mujdei

Preparare:

Curăţaţi peştii: îndepărtaţi-le capul şi intestinele.

Ungeţi peştii cu ulei. Asezonaţi cu sare şi piper.

Frigeţi peştii pe grătar sau plită.

Luaţi peştii de pe grătar şi stropiţi-i cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie.

În paralel, preparaţi un mujdei.

Decojiţi roşiile, tăiaţi-le şi îndepărtaţi-le seminţele.

Pasaţi pulpa de roşii şi amestecaţi-o cu mujdeiul.

Serviţi peştii cu sosul de mujdei cu roșii şi legume la grătar (ardei, dovlecei, vinete, roşii, etc.)

www.cevabun.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii